Ένα μύθο θα σας πω, που μας μάθαν χουντικοί

Ένα μύθο θα σας πω, που μας μάθαν χουντικοί

Το Πολυτεχνείο δεν είχε νεκρούς. Άμα δεν το χωνεύετε με την πρώτη να σας το επαναλάβουμε. Αυτά είναι μυθεύματα μεταπολιτευτικά που στοχεύουν στην παραποίηση της ιστορίας. Η Χρυσή Αυγή, που αν μη τι άλλο έχει αναλάβει το βαρύ φορτίο της υπεράσπισης αυτής της έρμης της ιστορίας του έθνους, έχει βαλθεί να προπαγανδίζει μέρες τώρα πως το Πολυτεχνείο ήταν αναίμακτο.

 

 Βέβαια, όταν ήρθαν σωρηδόν οι απαντήσεις με τα ονόματα των νεκρών, άλλαξε το τροπάρι της. Όταν μιλάει για το Πολυτεχνείο, μιλάει για το κτίριο, δηλαδή εκεί που μπαίνεις από Πατησίων και βγαίνεις και από Στουρνάρη, διευκρινίζει. Αυτό, που είχαν μπει μέσα κάτι κωλόπαιδα και κάνανε κατάληψη. Που μετά μπήκε κι ένα τανκ.
Άμα είναι χωροταξικό το ζήτημα, ας το λύσουμε σαν τέτοιο. Το Πολυτεχνείο δεν είχε νεκρούς. Είχε η Πατησίων, η Στουρνάρη, η Αλεξάνδρας, γιατί μπορεί μέσα να ήταν λίγοι αποφασισμένοι φοιτητές, αλλά απ’έξω ήταν ένας λαός αποφασισμένος να ρίξει τη χούντα. Και την έριξε. Οπότε οι χρυσαυγίτες μπορούν να παπαγαλίζουν το παραμυθάκι της ΕΠΕΝ, το διακύβευμα όμως δεν αλλάζει. Εκείνο το βράδυ ο φασισμός έχασε κι η χούντα ξεκίνησε να μετράει αντίστροφα. Ας το ξεπεράσουν επιτέλους.
Πηγη:www.left.gr
26

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση