Mετράω τις φορές που έχω ακούσει: «την έχετε αποκτήσει την ισότητά σας. τι φωνάζετε;»

Mετράω τις φορές που έχω ακούσει: «την έχετε αποκτήσει την ισότητά σας. τι φωνάζετε;»

Mετράω τις φορές που έχω ακούσει: «την έχετε αποκτήσει την ισότητά σας. τι φωνάζετε;»
τις φορές που έχω ακούσει μέσα στα ίδια τα κινήματα: «δεν είναι ώρα τώρα να συζητήσουμε για τη βία στις γυναίκες, εδώ υπάρχουν σοβαρότερα προβλήματα – ο κόσμος πεινάει» ή «γίνεστε γραφικές – υπάρχει ισότητα» ή ακόμα και «για τη βία στους άνδρες τι έχετε να πείτε»
μετράω τις φορές που έχω ακούσει: «αυτοί οι μουσουλμάνοι τα κάνουν όλα, εμείς εδώ δεν έχουμε τέτοια προβλήματα»
– και έρχεται ο τερατώδης ομαδικός βιασμός στην ινδία – εκεί οι γυναίκες είναι ακόμα υποδεέστερες, σου λένε. ένας βιασμός, ανά 20 λεπτά. είναι στην κουλτούρα τους, σου λένε.
ναι φίλε μου, αλλά δενξέρωαντοξέρεις στην ινδία δεν είναι μουσουλμάνοι, είναι ινδουιστές, είχαν γυναίκα πρωθυπουργό εδώ και 30 χρόνια και ο βιασμός δεν έχει τοπική κουλτούρα, αλλά διεθνή.
– και έρχεται ο ομαδικός βιασμός και διαπόμπευση σε πανεπιστήμιο της αμερικής – εκεί οι αθλητές πίνουνε και κάνουνε διάφορα, σου λένε. ένας βιασμός ανά λεπτό. είναι στην κουλτούρα τους η βία.
ναι φίλε μου, αλλά δενξέρωαντοξέρεις, στην αμερική οι ρεπουμπλικάνοι κήρυξαν τον πόλεμο στις γυναίκες, με νομοθετικές ρυθμίσεις που γυρίζουν τα γυναικεία αναπαραγωγικά δικαιώματα στον μεσαίωνα, ενώ οι γυναίκες ακόμα στην αμερική ακόμα πληρώνονται λιγότερα από τους άνδρες για την ίδια δουλειά.
-και έρχονται οι αποκαλύψεις για τον παρουσιαστή του bbc που επί 40+ χρόνια βίαζε και κακοποιούσε 100άδες ανήλικα κορίτσια και παρά τις καταγγελίες όλοι και όλες σιωπούσαν. -μα ήταν σελέμπριτι ο μακαρίτης και είχε πολιτική και κοινωνική κάλυψη, σου λένε. άλλωστε είναι στην κουλτούρα του life style η συγκεκαλυμμένη βία. και εδώ ένας βιασμός ανά λεπτό.
ναι φίλε μου, αλλά δενξέρωαντοξέρεις, στην αγγλία τα θύματά του και μίλησαν και κατήγγειλαν, αλλά μάταια. απειλήθηκαν και κατηγορήθηκαν σαν να ήταν εκείνες ο θύτης και όχι τα θύματα.
-και έρχεται η αποτρόπαια καύση στην ξάνθη.
και περιμένω να μου πεις ρε φίλε, ποια κουλτούρα και ποιο κίνητρο ωθεί ένα δικαστήριο να αγνοήσει ότι ένας άνθρωπος έχει ήδη ομολογήσει απόπειρα βιασμού, έχει ομολογήσει, ότι την είδε στον δρόμο και έπρεπε να «την έχει» (=κατασπαράξει) και να τον αθωώνει.
και περιμένω να μου πεις επίσης, ποια κουλτούρα και ποιο κίνητρο ωθεί έναν άνθρωπο να δει μια γυναίκα να περπατά στο δρόμο και να αποφασίσει ότι πρέπει να την ισοπεδώσει. να μην αφήσει ίχνος από την ύπαρξή της.

οι ινδοί θύτες όπως φαίνεται είχαν βγει παγανιά, με το λεωφορείο του τρόμου με σκοπό να πάρουν τη ζωή μιας γυναίκας.
οι αμερικανοί θύτες είχαν οργανώσει την έξοδο με το θύμα τους, το οποίο είχαν ποτίσει για τα καλά με αλκοόλ, ώστε να μην έχει συναίσθηση και αντίσταση.
ο άγγλος θύτης χρησιμοποιούσε τη θέση του και διάφορες φιλανθρωπίες ώστε να μην πιστεύει κανείς τα θύματά του.
ο έλληνας θύτης το είχε κάνει ήδη μια φορά, αλλά είχε πάρει άφεση αμαρτιών, με την «παραίνεση να μην το ξανακάνει». είχε βγει κι αυτός παγανιά εκείνο το βράδυ. ε, λοιπόν κυρία εισαγγελεύ, κύριοι, κυρίες δικαστές, το ξαναέκανε…

της Ζωής Κοκκάλου

56

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση