Σήμερα με την επιστράτευση ήρθε και η αναγκαστική αργία του σ. Στεφ. Γκουλιώνη

Σήμερα με την επιστράτευση ήρθε και η αναγκαστική αργία του σ. Στεφ. Γκουλιώνη

7Σε αναγκαστική αργία τέθηκε σήμερα το πρωί, με βάση τον 4093/2012,  ο αγωνιστής συνάδελφος Γκουλιώνης Στέφανος από τη Λάρισα, ο οποίος είχε παραπεμφθεί με το πειθαρχικό παράπτωμα της «ανάρμοστης για δημόσιο υπάλληλο συμπεριφορά εκτός υπηρεσίας».

Το «έγκλημά» του είναι η συμμετοχή στη διαδήλωση της 25ης Μαρτίου 2012 στη Λάρισα, μια κινητοποίηση που είχαν εξαγγείλει και πραγματοποίησαν συλλογικότητες και σωματεία ενάντια τη λαίλαπα των μέτρων που έχουν εξαπολύσει κυβέρνηση, ΕΕ και ΔΝΤ εις βάρος των εργαζομένων.

Η υπόθεσή του εκκρεμεί στο Εφετείο, όπου θα κριθεί τον Οκτώβρη. Ο νέος πειθαρχικός κώδικας στην ουσία ακυρώνει τα πολιτικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα του δημοσίου υπάλληλου μιας και με την αόριστη αυτή κατηγορία στην ουσία δίνει την δυνατότητα να διωχθεί το φρόνημα και η πολιτική συμπεριφορά ενώ τον υπάλληλο τον κατατάσσει στους επίορκους.

Ο δάσκαλος Στέφανος Γκουλιώνης είναι διευθυντής του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Λάρισας για παιδιά με αυτισμό και κινδυνεύει με την ποινή της απόλυσης και μάλιστα με την ρετσινιά του «επίορκου».

Πηγη:http://pekp.gr/?p=43092

49

1 ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση