Καταδίκη ατόμων του αντιεξουσιαστικού χώρου

Καταδίκη ατόμων του αντιεξουσιαστικού χώρου

Screen Shot 2013-09-30 at 7.26.04 AMΠώς αλλιώς θα παίξει η κυβέρνηση την παράσταση «Τα δύο άκρα;»

Κατηγορούνταν για διατάραξη κοινωνικής ειρήνης, πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών, παράνομη οπλοφορία και παράνομη οπλοχρησία .

Έναν χρόνο και δέκα μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καβάλας στους τρεις νεαρούς άντρες που ήταν επικεφαλής στα επεισόδια που προκλήθηκαν στο κέντρο της πόλης της Καβάλας στις 30 Ιανουαρίου 2011, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που διοργάνωσε η Πατριωτική Κίνηση Πολιτών για τα Ίμια.

Οι τρεις καταδικασθέντες που προέρχονταν από τον αντιεξουσιαστικό χώρο (με καταγωγή από Καβάλα, Κομοτηνή και Αγρίνιο) κατηγορούνταν για διατάραξη κοινωνικής ειρήνης, πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών, παράνομη οπλοφορία και παράνομη οπλοχρησία και την ημέρα της εκδήλωσης συγκρούστηκαν ανοιχτά με μέλη της Πατριωτικής Κίνησης Καβάλας.

Έξω από το δικαστικό μέγαρο υπήρχε ισχυρή αστυνομική δύναμη για το φόβο πρόκλησης επεισοδίων, ενώ από νωρίς το πρωί η Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας με απόφαση του αστυνομικού διευθυντή απαγόρευσε όλες τις υπαίθριες συναθροίσεις και εκδηλώσεις σε κοινόχρηστους και δημόσιους χώρους της Καβάλας.

efsyn.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

32

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση