Μ.Γλέζος για την αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής και τις βουλευτικές αποζημειώσεις

Μ.Γλέζος για την αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής και τις βουλευτικές αποζημειώσεις

glezos11379501717«η αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής πρέπει να γίνει με πολιτικό τρόπο και όχι με κατασταλτικά μέτρα. 
 Οι σταυρωτήδες των χριστιανικών ιδεωδών και οι σταυρωτές των αρχαιοελληνικών αξιών πρέπει να αντιμετωπιστούν πολιτικά»

Κατά την Τοποθέτησή του στην ολομέλεια της Βουλής, στις 2-12-13, ο Μανώλης Γλέζος αναφέρθηκε στα παρακάτω θέματα: 
– Για το θέμα της αποζημίωσης των βουλευτών και της επιχορήγησης των κομμάτων είπε :

1) Να καταργηθεί η επιχορήγηση των κομμάτων, διότι ενώ αυτή θεσμοθετήθηκε για να μην εξαρτώνται τα κόμματα από χορηγούς, τελικά καρπώνονται και την κρατική επιχορήγηση και τις χορηγίες.

2) Ζήτησε την κατάργηση της αποζημίωσης των βουλευτών με την σημερινή της μορφή, ως συνεπόμενο, και δημιουργία ειδικού Ταμείου στη Βουλή στο οποίο θα συμβάλλουν τα κόμματα ανάλογα με την κοινοβουλευτική τους δύναμη. Διερωτήθηκε για τον όρο «αποζημίωση»: Από πότε οι βουλευτές τελώντας το λειτούργημά τους κάνουν «ζημιά» στον τόπο, στο κοινοβούλιο ή στο Δημόσιο, και πρέπει να πληρωθούν για αυτή τη «ζημιά»;

3) Οι βουλευτές να λαμβάνουν αντιμίσθιο ίσο με τον κατώτερο μισθό του Δημοσίου Υπαλλήλου ώστε να αγωνίζονται για να ανέβει ο μισθός τους. Οι δε συνταξιούχοι να μην λαμβάνουν αντιμίσθιο αλλά μόνο τη σύνταξή τους.

4) Τα έξοδα της βουλευτικής δραστηριότητας ( σύμβουλοι, ταξίδια, γραφική ύλη κλπ) να πληρώνονται από τον προϋπολογισμό.

Για το θέμα της αντιμετώπισης της Χρυσής Αυγής είπε:

 Η αντιμετώπιση του φασισμού και των κομμάτων που υιοθετούν τέτοιες απόψεις, δεν μπορεί να είναι κατασταλτικής μορφής. Ούτε με διοικητικές απαγορεύσεις ούτε με οικονομικές μπορεί ένα τέτοιο φαινόμενο να εξαφανιστεί.

Υπήρξα από τους πρώτους ο οποίος μέσα στη Βουλή τόνισα ότι είναι οι σταυρωτήδες των Χριστιανικών Ιδεωδών και οι διαστρεβλωτές του Αρχαίου Ελληνικού πολιτισμού.

Για τα ποινικά αδικήματα είναι διαφορετικά. Πρέπει να εφαρμόζονται οι ποινικοί νόμοι, όπως σε κάθε Έλληνα πολίτη έτσι και για τους βουλευτές. Σημειώνω εδώ την απαράδεκτη καθυστέρηση να βρεθούν ενώπιον των δικαστηρίων.

Τέλος δεν μπορεί η κάθε πλειοψηφία να διαγράφει τη μειοψηφία, ακόμα και αν είμαστε εκατό , οι ενενήντα εννιά δεν μπορούμε να διαγράψουμε τον ένα.

Σε Συνάντησή μου με τον Χρουτσώφ και το πολιτικό γραφείο του κόμματος των Μπολσεβίκων, στο Κρεμλίνο το 1963, είπα ότι στην Ελλάδα βγαίνει μια εφημερίδα, η «ΕΣΤΙΑ». Αν οι «δικοί» μου τη θεωρούν φασιστική και θέλουν να την κλείσουν, θα περάσουν πάνω από το πτώμα μου.

Στη συνέχεια ανέφερε ότι:

-Η Δημοκρατία δεν φοβάται όταν λειτουργεί ως Δήμος. Στην Αρχαία Ελλάδα η Βουλή έστελνε τη γνώμη της στο Δήμο και έλεγαν : « Αν τω Δήμω δοκεί, άριστον είναι». Πρέπει επιτέλους να λειτουργήσουμε ως Βουλή, δηλαδή να λογοδοτούμε στο λαό.

Όλες οι εξουσίες πηγάζουν από το λαό, ανήκουν στο λαό και ασκούνται από το  λαό.

πηγή:kinisienergoipolites.blogspot

57

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση