Χιλιάδες φωτογραφίες που μπορούν να καταδικάσουν τον Άσαντ για «συστηματικές» δολοφονίες

Χιλιάδες φωτογραφίες που μπορούν να καταδικάσουν τον Άσαντ για «συστηματικές» δολοφονίες

2_0Atlanta , Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής ( CNN ) – Μια ομάδα ερευνητών αποκάλυψε φωτογραφίες που έχουν υποστεί βασανιστήρια υπό το καθεστώς του Μπασάρ Αλ Άσαντ.

Μια ομάδα δικηγόρων, που στάλθηκε για να ερευνήσει τα εγκλήματα πολέμου στη Συρία, υποστηρίζει ότι η έκθεση, η οποία βασίζεται σε χιλιάδες φωτογραφίες νεκρών που βρήκαν το θάνατο μέσα στις φυλακές στη Συρία, θα πρέπει να υποβληθεί στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο .

Ο David Kranj, ένας από τους συμμετέχοντες στην έκθεση, δήλωσε : «Αυτό είναι μία πολύ ισχυρή απόδειξη», και πρόσθεσε ότι «κάθε ερευνητής προτιμά αυτό το είδος των αποδεικτικών στοιχείων».

Το CNN δεν μπορούσε να είναι σίγουρο για την αξιοπιστία των φωτογραφιών, αλλά η ομάδα των εμπειρογνωμόνων, μεταξύ των οποίων και ιατροδικαστές, απεφάνθη ότι, με βάση τις αναλύσεις, οι φωτογραφίες είναι γνήσιες.

Οι φωτογραφίες που περιέχονται στην έκθεση δείχνουν ότι τα πτώματα έχουν υποβληθεί σε σκόπιμη λιμοκτονία, άλλα έχουν υποστεί ξυλοδαρμό, στραγγαλισμό και άλλα είδη βασανιστηρίων.

150 φωτογραφίες αναλύθηκαν λεπτομερώς από τους εμπειρογνώμονες και διαπιστώθηκε ότι το 62 τοις εκατό των οργανισμών φαίνεται να έχουν εξαιρετική αδυναμία , γεγονός που υποδηλώνει ότι υποβλήθηκαν σε αναγκαστική λοιμοκτονία. Η πλειοψηφία των θυμάτων ήταν άνδρες ηλικίας μεταξύ 20 και 40 ετών .

Ένας από τους τρεις δικηγόρους που συμμετείχαν στην προετοιμασία της έκθεσης , ο Sir Desmond de Silva , ο οποίος ήταν ένας ιδιωτικός ερευνητής για εγκλήματα πολέμου στη Σιέρα Λεόνε, επίσης , χαρακτήρισε τις εικόνες ότι είναι πιο κοντά στις εικόνες των επιζώντων » του Ολοκαυτώματος » κι ότι αυτές οι εικόνες θυμίζουν όσους βρέθηκαν ζωντανοί στα ναζιστικά στρατόπεδα θανάτου , μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Από την αρχή του εμφυλίου πολέμου στη Συρία, εδώ και σχεδόν τρία χρόνια, το καθεστώς Άσαντ επιμένει να αρνείται ότι παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιωματα και ότι κάνει  βασανιστηρια, αλλά οι φωτογραφίες αυτές δεν μας αφήνουν πια καμία αμφιβολία.

1_03_04_05_06_078910

 

Πηγή:http://arabic.cnn.com/middleeast/2014/01/21/syria-torture-photos

162

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση