«Μπόνους» 7 εκ.ευρώ στον προϋπολογισμό της ΕΛΑΣ

«Μπόνους» 7 εκ.ευρώ στον προϋπολογισμό της ΕΛΑΣ

41d380a7cd4df1a44be1e5eeddda62e1_LΤην ενίσχυση του προϋπολογισμού της Ελληνικής Αστυνομίας (ΕΛΑΣ) με το ποσό των επτά εκατ. ευρώ, προκειμένου να καταβάλλονται οι αποδοχές για υπερωριακή εργασία αποφάσισε η κυβέρνηση, μετά από παρέμβαση του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Σημειώνεται ότι το όλο ζήτημα δημιουργήθηκε μετά την έκδοση εγκυκλίου του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ, με την οποία μειώνονταν οι μέρες εργασίας πέραν του πενθημέρου, λόγω έλλειψης χρημάτων.

Πιο συγκεκριμένα, κατόπιν επικοινωνίας που είχε σήμερα ο κ. Σαμαράς, με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Δένδια, τέθηκε από τον υπουργό το ζήτημα της περικοπής της αμοιβής των αστυνομικών από υπερωριακή εργασία – περιορίστηκαν οι ημέρες εξαιρέσιμης εργασίας, δηλ. εκτός πενθημέρου – λόγω του περιορισμού των πιστώσεων του προϋπολογισμού της Ελληνικής Αστυνομίας από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ, που εκδόθηκε ύστερα από δημοσιεύματα στον ηλεκτρονικό Τύπο, διευκρινιζόταν ότι η εγκύκλιος- διαταγή του Αρχηγού ανέφερε πως μειώνονται οι μέρες υπερωριακής εργασίας των αστυνομικών, από 52 σε 48 τον χρόνο, που αντιστοιχούσε σε περικοπή των αποδοχών από 3 έως 12 ευρώ τον μήνα για κάθε αστυνομικό, λόγω περιορισμού των πιστώσεων στον προϋπολογισμό.

Το συνολικό ποσό που έλειπε για να καλυφθούν οι ανάγκες της εργασίας πέραν του πενθημέρου είναι επτά εκατ. ευρώ. Ο Πρωθυπουργός, όπως αναφέρεται από το υπουργείο, επέδειξε πλήρη κατανόηση για το ζήτημα και αναγνώρισε τις αδικίες που έχουν υποστεί τα τελευταία χρόνια οι Έλληνες αστυνομικοί.

Γι’ αυτό, με εντολή του κ. Σαμαρά, ο κ. Δένδιας επικοινώνησε στη συνέχεια με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, με τον οποίο συμφωνήθηκε να διατεθεί το κονδύλι των επτά εκατ. ευρώ για ενίσχυση του προϋπολογισμού της Ελληνικής Αστυνομίας, ώστε να επανέλθει σε ισχύ το προηγούμενο καθεστώς.

Πηγή: ΑΜΠΕ μέσω:ertopen.com

33

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση