Θέατρο: «Οι Εύθυμες Κυράδες του Ουίνδσορ» του Σαίξπηρ την Παρασκευή 28/03/14, 20:00 στο «Ματζόρε» – Αγ. Ανάργυροι

Θέατρο: «Οι Εύθυμες Κυράδες του Ουίνδσορ» του Σαίξπηρ την Παρασκευή 28/03/14, 20:00 στο «Ματζόρε» – Αγ. Ανάργυροι

Layout 1«Οι Εύθυμες Κυράδες του Ουίνδσορ»
του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ.
Η κωμωδία του Σαίξπηρ είναι σε διασκευή και μετάφραση της Νίκης Τριανταφυλλίδη. Είναι προσαρμοσμένη για να ανέβει με σύγχρονο τρόπο σε μορφή bar theatre. Η σκηνοθεσία είναι της Ζωής Μασούρα.


Ο Φάλσταφ, ένας ευγενής, σπάταλος στα γλέντια, που δεν έχει να πληρώσει ούτε τους υπηρέτες του, σκαρφίζεται διάφορες απάτες και κλεψιές με όπλο τη γοητεία που νομίζει πως ασκεί πάνω στις γυναίκες. Οι Κυράδες του Ουίνδσορ, όμως, που εκτός από αλλέγκρες είναι και τίμιες τον βάζουν στη θέση του με σκληρό και χαριτωμένο τρόπο.
Αν και δεν είναι γνωστό το πότε γράφτηκε το έργο από τον Σαίξπηρ, είναι πιθανό να ανεβάστηκε για πρώτη φορά του 1597, ενώ δημοσιεύτηκε σε κείμενο του 1602.
Αυτή η υπεροψία του ατόμου, «σε μένα όλα επιτρέπονται», η τάση να χρησιμοποιεί τους άλλους σύμφωνα με το δικό του συμφέρον, κάνει τον Σερ Τζων Φάλσταφ σύγχρονο ήρωα και, μάλιστα, χωρίς να του χρειάζεται η γραφική κοιλιά. Αυτός που νιώθει εξυπνότερος από τους άλλους, που θεωρεί ακαταμάχητο τον εαυτό του, είναι, πάντα, ευχάριστο να βλέπουμε να τον βάζουν στη θέση του εκείνοι που νομίζει πώς τους παίζει στα δάχτυλα. Οι θεατές, σαν τις Εύθυμες Κυράδες, παρακολουθούν αυτόν τον υψηλότερα ιστάμενο, αλλά όμως χρεωκοπημένο, να γίνεται ρεζίλι.

efth

Μετάφραση – Διασκευή : Νίκη Τριανταφυλλίδη
Σκηνοθεσία : Ζωή Μασούρα
Μουσική Επιμέλεια : Νίκη Τριανταφυλλλίδη, Ζωή Μασούρα
Παίζουν οι ηθοποιοί : Γιάννης Πατρίκιος
, Ζωή Μασούρα, Μαρία Χανιώτου, Χρύσα Μπαλατσούρα, Θανάσης Παπαστάθης

Η παράσταση παρουσιάζεται την Παρασκευή 28/03/14, στις 20:00 στο «Ματζόρε» (Ψαρών 40 και Λυκούργου, Αγ. Ανάργυροι).
Εδώ η σελ. του μαγαζιού στο facebook.

Για πληροφορίες : 6993723117.efth2

360

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση