Στους δρόμους τα συνδικάτα παρά την απαγόρευση

Στους δρόμους τα συνδικάτα παρά την απαγόρευση

10152660_668980646481514_1531664982_nΝα πάνε κόντρα στην απόφαση της κυβέρνησης για απαγόρευση των προγραμματισμένων συγκεντρώσεων στην Αθήνα, ενόψει
της διεξαγωγή των συμβουλίων Eurogroup και Ecofin στην Αθήνα σήμερα και αύριο, έχουν επιλέξει τα συνδικάτα.Οι συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν από τη ΓΣΕΕ, την ΑΔΕΔΥ, τοΕργατικό Κέντρο Αθήνας, το ΠΑΜΕ, την ΟΛΜΕ και άλλους φορείς, ενώ από την 5:30 με εντολή της αστυνομίας θα κλείσουν οι σταθμοί του μετρό Σύνταγμα και Ακρόπολη.Η συγκέντρωση των ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, Εργατικού Κέντρου Αθήνας και ΟΛΜΕ θα πραγματοποιηθεί στις 18:00 στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ την ίδια ώρα καλεί στα Προπύλαια η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.Στις 19:00 στην Ομόνοια το ΠΑΜΕ θα διοργανώσει το δικό του συλλαλητήριο μαζί με την Πανελλήνια Αγροτική Συσπείρωση, την Πανελλήνια Αγωνιστική Συσπείρωση Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων, το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών και την Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδος οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν προσυγκεντρώσεις στις 18:30 στα Χαυτεία, στην Κάνιγγος, στη πλ. Βάθη και στην πλατεία Κοτζιά (Εθνικής Αντιστάσεως).Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. συγκεντρώσεις, συλλαλητήρια και πορείες απαγορεύονται από τις 6.00 ώς τις 23.00 της Τρίτης 1ης Απριλίου και από τις 6.00 ως τις 15.00 της Τετάρτης 2 Απριλίου στο κέντρο της Αθήνας που περικλείεται από τις οδούς / λεωφόρους:

Αμερικής (από τη συμβολή της με τη Σταδίου) – δεξιά Ακαδημίας – αριστερά Κανάρη – πλ. Φιλικής Εταιρείας – Καψάλη – Καρνεάδου – δεξιά Μαρασλή – αριστερά Υψηλάντου – αριστερά Μονής Πετράκη – δεξιά Ραβινέ – δεξιά Βλ. Μπένση – δεξιά Βασ. Σοφίας – αριστερά Ηριδανού – αριστερά Ίωνος Δραγούμη – δεξιά Δημητρέσσα – αριστερά Αντιφίλου – δεξιά Αλκμάνος – συνέχεια Ταξίλης – αριστερά Γαζιάς – δεξιά Αλκαίου – δεξιά Ούλωφ Πάλμε – δεξιά Ευφρονίου – αριστερά Σπ. Μερκούρη – δεξιά Ευτυχίδου – πλ. Πλαστήρα – Αρχιμήδους – δεξιά Μ. Μουσούρου – αριστερά Αρδηττού – Καλλιρρόης – αριστερά Πίσσα – δεξιά Θαρύπου – αριστερά Κασομούλη – δεξιά Σφιγγός – δεξιά Λαγουμιτζή – αριστερά Ευρυδάμαντος – δεξιά Γαλαξία – δεξιά Συγγρού – αριστερά Φραγκούδη – δεξιά Χαρ. Τρικούπη – συνέχεια Δημητρακοπούλου – αριστερά Δράκου – δεξιά Γαριβάλδι – αριστερά Ροβέρτου Γκάλλι – συνέχεια Θεωρίας – δεξιά Πρυτανείου – Στράτωνος – αριστερά Θέσπιδος – Κυδαθηναίων – αριστερά Κόδρου – Βουλής – δεξιά Κολοκοτρώνη μέχρι τη συμβολή της με τη Σταδίου.

Αντιδράσεις

Για «δείγμα ακραίου κυβερνητικού αυταρχισμού, αλλά και του πανικού που διακατέχει την κυβέρνηση» κάνει λόγο στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ που απαντά στην απαγόρευση των κινητοποιήσεων με τη συμμετοχή του στη συγκέντρωση της Τρίτης.

«Η εντολή του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή ενόψει των αυριανών κινητοποιήσεων για τη δημιουργία κόκκινων ζωνών και αποκλεισμού μέρους του κέντρου της Αθήνας, είναι άλλο ένα δείγμα ακραίου κυβερνητικού αυταρχισμού, αλλά και του πανικού που διακατέχει την κυβέρνηση λίγες ώρες μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου.

» Νομίζουν ότι με τέτοια αντιδημοκρατικά μέτρα θα τρομοκρατήσουν τους εργαζομένους και τη νεολαία από το να κατέβουν στους δρόμους και να διαδηλώσουν.

» Ο ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει για μια ακόμη φορά ότι με κοινοβουλευτικά πραξικοπήματα και με τέτοιου είδους αυταρχικές πράξεις, το μόνο που καταφέρνει η κυβέρνηση είναι να δείχνει τη βαθιά της απομόνωση από την κοινωνία και τις ανάγκες της» τονίζεται στην ανακοίνωση η οποία καταλήγει με την πρόσκληση του ΣΥΡΙΖΑ προς τον «ελληνικό λαό να αντισταθεί στα κυβερνητικά σχέδια και να εκφράσει μαζικά και ειρηνικά την αντίθεση του στα μνημονιακά σχέδια λιτότητας και εξαθλίωσης».

Σε σχόλιό του για την απαγόρευση των διαδηλώσεων στο κέντρο της Αθήνας τοΓραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει:

«Την ίδια ώρα που οι υπουργοί Οικονομικών της λυκοσυμμαχίας της ΕΕ συζητούν την κλιμάκωση της επίθεσης του κεφαλαίου απέναντι στους εργαζόμενους και αποφασίζουν νέα αντιλαϊκά μέτρα για την ανάκαμψη του κεφαλαίου, η κυβέρνηση αποφάσισε να πάρει ξανά απαγορευτικά μέτρα για τις διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας. Το ΚΚΕ καταδικάζει αυτή την απόφαση της κυβέρνησης που αποδεικνύει πως η εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής πηγαίνει χέρι – χέρι με τον αυταρχισμό και την καταστολή και καλεί σε μαζική συμμετοχή του λαού και της νεολαίας στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΕΒΕ, του ΜΑΣ και της ΟΓΕ στην Ομόνοια».

«Για άλλη μια φορά, η άθλια κυβέρνηση επιχειρεί να βγάλει στη παρανομία τη λαϊκή οργή και αντίθεση στο σφαγείο κυβέρνησης, ΕΕ, ΔΝΤ απαγορεύοντας τις διαδηλώσεις ενάντια στη Σύνοδο των Υπουργών Οικονομικών της ΕΕ.  Μια μόλις ημέρα μετά την ψήφιση μιας σειράς καταστροφικών μέτρων για τους εργαζόμενους, επιδιώκουν να καλλιεργήσουν το αναγκαίο για την επιβολή τουςκλίμα τρομοκρατίας. Δεν τρομάζουμε, δεν υπακούμε, όλοι στις διαδηλώσεις για την ανατροπή των μέτρων, της κυβέρνησης και της λυκοσυμμαχίας ΕΕ-ΔΝΤ . Η μαζική παρουσία λαού και νεολαίας θα σπάσει την απαγόρευση! Η τρομοκρατία δεν θα περάσει, του λαού η πάλη θα την σπάσει!» αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Τέλος σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕαναφέρει τα εξής:

«Στα  γραφεία του ΠΑΜΕ θυροκολλήθηκε απόφαση απαγόρευσης των συγκεντρώσεων στο Σύνταγμα.

Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει την απόφαση της κυβέρνησης να απαγορεύσει τις εργατικές, λαϊκές εκδηλώσεις στο Σύνταγμα και στους γύρω δρόμους και επιστρέφει την επίδοση της απόφασης ως απαράδεχτη.

Η μετατροπή πλατείων και δρόμων σε σιδερόφραχτα κάστρα και «υγειονομικές ζώνες» δεν πρόκειται να γλυτώσουν την κυβέρνηση και τους επιτελείς της ιμπεριαλιστικής λυκοσυμμαχίας της Ε.Ε., από την οργή του λαού της χώρας μας και των άλλων λαών της Ευρώπης.

Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους ν’ απαντήσουν στον εντεινόμενο κυβερνητικό αυταρχισμό και στην απόπειρα τρομοκράτησης με μαζική συμμετοχή στην συγκέντρωση του ΠΑΜΕ την Τρίτη στην Ομόνοια στις 7 το απόγευμα».

πηγή:topontiki.gr

58

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση