Ημερήσιο Αρχείο:Ιούν 12, 2014

katharistries-ypoikΟι καθαρίστριες συνέχιζαν τις κινητοποιήσεις τους έξω από το υπουργείο Οικονομικών και μετά την απόφαση του Πρωτοδικείου, ζητώντας από το υπουργείο να την εφαρμόσει, επαναπροσλαμβάνοντάς τες.

Δεκτό έκανε ο Άρειος Πάγος το αίτημα του υπουργείου Οικονομικών και ανέστειλε προσωρινά την υπ. αριθμ. 1584/2014 απόφαση του μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, που διέταζε την επανατοποθέτηση των καθαριστριών που απασχολούνται με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας ιδιωτικού δικαίου στο υπουργείο Οικονομικών και στις ΔΟΥ.

Υπενθυμίζεται πως το υπουργείο έχει καταθέσει και αίτηση αναίρεσης κατά της απόφασης του Πρωτοδικείου, με την εκδίκαση της οποίας τον Σεπτέμβριο θα κλείσει αμετάκλητα το θέμα.

Screen Shot 2014-06-12 at 11.48.18 PMΗ Κουξ Κλουξ Κλαν ετοιμάζεται για διευρυνση και πραγματοποιεί στρατιωτική εκπαίδευση για την “Επερχόμενη Μάχη” (βίντεο)

του Joe Fletcher

Η Barcroft T.V παρουσιάζει μια αποκαλυπτική οπτική για το σχέδιο της Κουξ Κλουξ Κλαν να οργανώσει μια εκπαιδευτική συνάντηση στην Δυτική Virginia όπου για πρώτη φορά στην ιστορία της θα γίνει εκπαίδευση σε στρατιωτικές τεχνικές για να ετοιμαστούν για την “επερχόμενη μάχη”. Τα μέλη που είναι για την εκπαίδευση ονομάζονται οι Πιστοί Λευκοί Ιππότες. Μία από τις γυναίκες που θα παρευρεθούν φέρνει μαζί της ένα δώρο για την “αυτοκρατορική οικογένεια” της μια θήκη για μαχαίρια η οποία έχει τη μορφή ανθρώπου με μια θηλιά στο λαιμό. Η ίδια λέει ότι τη μορφή αυτή την έβαψε μαύρη, γιατί “έχει πλάκα”. Δείτε το βίντεο:

1Συνεχής Ενημέρωση

Δεκτή έκανε ο Άρειος Πάγος την αίτηση αναίρεσης του υπουργείου Οικονομικών κατά της απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, το οποίο έκρινε παράνομη την απομάκρυνση των καθαριστριών του ΥΠΟΙΚ και των ΔΟΥ και παράλληλα διέτασσε την επαναπρόσληψή τους. Κατά τη σημερινή συζήτηση της υπόθεσης, το υπουργείο Οικονομικών υποστήριξε ότι η πρωτόδικη απόφαση εκδόθηκε από αναρμόδιο δικαστήριο, καθώς το ζήτημα εμπίπτει στην αρμοδιότητα των διοικητικών δικαστηρίων.

Οι νομικοί παραστάστες του υπουργείου σύμφωνα με το ΒΗΜΑ ανέφεραν ότι η κατάργηση των θέσεων των καθαριστριών έγινε για λόγους υπέρτερου δημοσίου συμφέροντος, που υπαγορεύει τον περιορισμό των υπηρετούντων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα υπαλλήλων. Σκοπός αυτού του μέτρου, σε συνδυασμό με άλλα μέτρα, είναι η αποτελεσματική αντιμετώπιση της πιο σοβαρής οικονομικής κρίσης που έχει γνωρίσει η χώρα, προσέθεσαν οι εκπρόσωποι του ΥΠΟΙΚ.

Screen Shot 2014-06-12 at 3.39.18 PMΣχεδόν 70.000 φίλαθλοι θα βρεθούν στο στάδιο Corinthians του Σάο Πάολο σήμερα 12 Ιουνίου για να παρακολουθήσουν τον εναρκτήριο αγώνα του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Οι φανατικοί οπαδοί του ποδοσφαίρου θα παρακολουθούν τη δράση στο γήπεδο και οι οπαδοί των πολιτικών θα παρακολουθούν τη Βραζιλία, αλλά σχεδόν όλοι θα παρακολουθούν με κάποιο τρόπο, διότι το ίδιο το τουρνουά έχει γίνει πλέον εθνική γιορτή.

Το Παγκόσμιο Κύπελλο είναι κάτι παραπάνω από ένα ποδοσφαιρικό τουρνουά. Είναι μια ευκαιρία για όλους τους λαούς του κόσμου – τουλάχιστον για εκείνους που φτάνουν στο τελικό στάδιο – να προσδιορίσουν ποιοι έχουν τους καλύτερους αθλητές, την στενότερη ομαδικότητα και το πιο κυρίαρχο στυλ παιχνιδιου. Τα μικρότερα έθνη αγωνίζονται για να αποδείξουν ότι ανήκουν μεταξύ των μεγάλων δυνάμεων. Αυτό ισχύει για τους ανταγωνιστές, αλλά ισχύει ακόμη πιο πολύ για τους οικοδεσπότες.

1Τον ρόλο που έπαιξαν οι Γερμανίδες νοσοκόμες, κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, στα πλέον απάνθρωπα πειράματα ευγονικής των Ναζί, φέρνει στη δημοσιότητα ρεπορτάζ της Daily Mail.

Σε αυτά τα πειράματα περιλαμβανόταν η ευθανασία όσων παιδιών έπασχαν από νοητική στέρηση, ή χαρακτηρίζονταν «ανεπιθύμητοι» από

το Γ’ Ράιχ, επειδή δεν πληρούσαν τα φυλετικά κριτήρια.

Σε άλλες περιπτώσεις, παιδιά που προκαλούσαν προβλήματα με τη συμπεριφορά τους, στέλνονταν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης. Οι νοσοκόμες ήταν απαραίτητες, καθώς τα παιδιά ήταν χιλιάδες, χωρίς γονείς και είχαν ανάγκη από καθημερινή «φροντίδα». Πως θα μπορούσαν να γίνουν τα πειράματα χωρίς τη συμμετοχή τους;

1(του Joris Leverink. Μετάφραση: Θεοδόσης Δραγώνας)

Την παραμονή της πρώτης επετείου[1] της εξέγερσης στο πάρκο Gezi, μια μικρή ομάδα εργαζόμενων στην κλωστοϋφαντουργία εξερευνά μία ριζοσπαστική εναλλακτική που συμπυκνώνεται νοηματικά σε 3 λέξεις: «Κατάληψη, Αντίσταση, Παραγωγή!»

Η ιστορία ξεκινά πριν περισσότερο από ένα χρόνο, την τελευταία εβδομάδα του Ιανουαρίου 2013. Εκείνη την εποχή οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο κλωστοϋφαντουργίας Kazova υποχρεώθηκαν σε άδεια μιας εβδομάδας από τα αφεντικά τους, τους αδερφούς Ümit και Umut Somuncu, χωρίς να έχουν λάβει τους μισθούς τους, πόσο μάλλον υπερωρίες, για αρκετούς μήνες. Οι αδελφοί Somuncu τους υποσχέθηκαν ότι με την επιστροφή στο εργοστάσιο μία εβδομάδα αργότερα θα λάβουν τα δεδουλευμένα τους. Στην πραγματικότητα, οι εργάτες βρέθηκαν απέναντι στον δικηγόρο της εταιρείας ο οποίος τους ενημέρωσε ότι και οι 95 εργαζόμενοι είχαν απολυθεί συλλογικά λόγω της “απαράδεκτη απουσία τους” για τρεις συνεχόμενες ημέρες. Τα αφεντικά είχαν εξαφανιστεί εν μία νυκτί, παίρνοντας μαζί τους 100.000 πουλόβερ, 40 τόνους νήματος και οτιδήποτε αξίας. Είχαν σαμποτάρει όσα μηχανήματα δεν μπορούσαν να κουβαλήσουν μαζί τους, αφήνοντας τους εργάτες με άδεια χέρια, χωρίς τους μισθούς τους και χωρίς μέσα παραγωγής.

Screen Shot 2014-06-15 at 9.45.45 AMΆνεργος επί δύο χρόνια, με σοβαρά προβλήματα υγείας (σχεδόν δεν βλέπει από το ένα μάτι), πάμφτωχος (ο εργοδότης του χρωστάει περίπου 7.000 ευρώ από τα 12.350 που είχε κλέψει, ήταν οι οικονομίες μηνών πολλών Αιγυπτίων της Σαλαμίνας), με την οικογένειά του στην Αλεξάνδρεια, περιμένει τη δικαίωση και δηλώνει πως θέλει να μείνει στην Ελλάδα.

«Kάθε φορά που παίρνει αναβολή το δικαστήριο απελπίζομαι» λέει στην «Εφ.Συν.» στενοχωρημένος ο Αιγύπτιος εργάτης Ουαλίντ Ταλέμπ λίγα λεπτά μετά τη νέα αναβολή (τρίτη κατά σειρά, αυτή τη φορά λόγω παρέλευσης ωραρίου) της εκδίκασης της υπόθεσης της απαγωγής και του ξυλοδαρμού από το αφεντικό του. Θα χρειαστεί να περιμένει μέχρι τις 23 Ιουνίου για τη δίκη του στο Τριμελές Εφετείο Πειραιά.

Χθες, στον δεύτερο όροφο του δικαστικού μεγάρου Πειραιά, βρέθηκαν στο πλευρό του συγγενείς, λιγοστοί φίλοι του από τη Σαλαμίνα και ένας εκπρόσωπος της αιγυπτιακής πρεσβείας.