Η «σκιά» του νεοναζισμού πάνω από τη Βαρκελώνη: Βίαιη επίθεση σε Ασιάτη μέσα στο μετρό [βίντεο]

Η «σκιά» του νεοναζισμού πάνω από τη Βαρκελώνη: Βίαιη επίθεση σε Ασιάτη μέσα στο μετρό [βίντεο]

nazi_9Ενα βίντεο που καταγράφει ρατσιστική βία απασχολεί τις τελευταίες ώρες την επικαιρότητα στη Βαρκελώνη, καθώς, απεικονίζει έναν νεαρό με ασιατικά χαρακτηριστικά να δέχεται βάναυση επίθεση από νεοναζί στο μετρό.

Το βίντεο είχε αρχικά αναρτηθεί στο youtube με τίτλο «Χτυπώντας έναν Κινέζο» και σε αυτό εμφανιζόταν ένα ξανθός νεαρός να μιλάει σε έντονο ύφος σε έναν νεαρό με ασιατικά χαρακτηριστικά και στη συνέχεια να του επιτίθεται με γροθιές στο πρόσωπο.

Το θύμα, το οποίο είναι Μογγολικής καταγωγής, τελικά, προσπάθησε να απαντήσει στην βίαιη επίθεση, αλλα τελικά ο φασίστες κατόρθωσε να τον πετάξει έξω από το βαγόνι.

Το επίμαχο βίντεο δημοσιεύθηκε και σε έναν λογαριασμό του Twitter με τίτλο «Πάντα πατριώτης, λευκή Ευρώπη» στον οποίο έχει δημοσιευθεί συχνά νεοναζιστικό περιεχόμενο.

Ο άνδρας που δέχθηκε την επίθεση στη συνέχεια υπέβαλε μήνυση και η αστυνομία γρήγορα εντόπισε τον φερόμενο ως δράστη τον οποίο και συνέλαβε.

Από την πλευρά του το δημαρχείο της Βαρκελώνας ανέφερε ότι καταδικάζει πλήρως την επίθεση και επισημαίνει ότι «αυτού του είδους οι συμπεριφορές δεν είναι αποδεκτές στην πόλη μας».

Η οργάνωση SOS Ρατσισμός κατήγγειλε επίσης την επίθεση κάνοντας εκ νέου έκκληση να υιοθετηθούν «αντιρατσιστικές πολιτικές που θα διασφαλίζουν την ισότητα και την κοινή ζωή».

 

Πηγή: Η «σκιά» του νεοναζισμού πάνω από τη Βαρκελώνη: Βίαιη επίθεση σε Ασιάτη μέσα στο μετρό [βίντεο] | Ειδήσεις και νέα με άποψη http://www.iefimerida.gr/node/161405#ixzz3699b0xPa

53

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Η περιγραφή από το iefimerida νομίζω είναι λίγο λάθος. Κοιτώντας το βίντεο δεν είδα να «εμφανίστηκαν και άλλοι λευκοί νεαροί οι οποίοι άρχισαν να χτυπούν το θύμα μέχρι που τον πέταξαν έξω από το βαγόνι». Αυτό που είδα είναι ότι μόνο προσπάθησαν να τους χωρίσουν και το ότι τον έσπρωξε έξω από το βαγόνι μάλλον ήταν λύση ανάγκης για εκείνη την ώρα.

  2. Με το που ξεκινάει να επιτίθεται με γροθιές ο επιτιθέμενος, ακούω κάποιον να λέει στα Ελληνικά «Βάρα τον, βάρα τον» και μετά να μην ακούγεται ξανά. Πολλές φορές βέβαια τα ισπανικά μου ακούγονται σαν κατά λάθος ελληνικά, δε γνωρίζω και την γλώσσα μα πείτε μου και εσείς την γνώμη σας.

Γράψτε μια απάντηση