Συνέβη και αυτό: το Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών κατηγορήθηκε για αντισημιτισμό

Συνέβη και αυτό: το Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών κατηγορήθηκε για αντισημιτισμό

4Τα γεγονότα που περιγράφονται σε αυτή την ανάρτησή μας έχουν τώρα πια διαλευκανθεί πλήρως. Σχετική ανάλυση με ΣΤΟΙΧΕΙΑ πρόσφερε το Mondoweiss blog (με σημαντικά updates) εδώ:
Violence outside Paris synagogue falsely attributed to anti-Semitism (Updated)
http://mondoweiss.net/2014/07/synagogue-attributed-semitism.html

Το συγκεκριμμένο επεισόδιο προκλήθηκε από βίαιη επίθεση της ακροδεξιάς σιωνιστικής οργάνωσης Jewish Defense League
http://en.wikipedia.org/wiki/Jewish_Defense_League
(που όπως φαίνεται είναι εξαιρετικά βίαιη, απαγορευμένη στις Η.Π.Α. ως τρομοκρατική, απαγορευμένη επί μακρόν ΚΑΙ στο Ισραήλ, ασχέτως αν η τωρινή ακροδεξιά κυβέρνηση Νεντανιάχου της επέτρεψε να σπάει κεφάλια αριστερών Εβραίων και Παλαιστίνιων, πρόσφατα…)

Πολλά στοιχεία επίσης υπάρχουν εδώ
http://quartierslibres.wordpress.com/2014/07/18/making-things-worse-the-jewish-defense-leagues-strategy/

Επίσης με ένα απλό γκούγκλισμα μπορεί κανείς να βρει πλήθος άλλα στοιχεία, για διασταύρωση των προηγουμένων. Η εγκληματική φασιστική δράση της JDL έχει προβληματίσει ακόμη και τις γαλλικές αρχές και υπάρχουν προτάσεις να απαγορευτεί στη Γαλλία, όπως ΗΔΗ έχει απαγορευτεί στις Η.Π.Α.

Σαν συνέπεια, θεωρούμε άκρως συκοφαντική την επίθεση εναντίον του Κυριακάτικου Σχολείου Μεταναστών που εξαπέλυσαν “αριστερά” (φιλο-)σιωνιστικά blogs, π.χ. αυτή εδώ:
http://benjaminconti.wordpress.com/2014/07/19/antisemitism2/

Δεν αρνείται κανείς, βέβαια, ότι αντισημίτες εκμεταλλεύονται τις διαμαρτυρίες κατά του Ισραήλ για δικούς τους σκοπούς. Όμως η εξίσωση αντισιωνισμού και αντισημιτισμού έχει προφανείς προπαγανδιστικούς στόχους (υπέρ της πολιτικής του Ισραήλ) και το συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος του ακτιβισμού κατά των σφαγών στη Γάζα  δεν μπορεί να αποδοθεί σε “αντισημιτισμό”.

Είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ η αναδυόμενη στοχοποίηση του “Κυριακάτικου Σχολείου Μεταναστών” και της “Κίνησης Απελάστε το Ρατσισμό” σαν (δήθεν) “αντισημιτικής”. Πλήθος blogs που ασχολούνται σχεδόν αποκλειστικά με την “καταπολέμηση του αντισημιτισμού” (και πολύ λίγο με άλλα θέματα) μας έχουν στοχοποιήσει επανειλλημένα. Π.χ. ο ΑΚΡΩΣ συκοφαντικός χαρακτηρισμός του ¨Κυριακάτικου Σχολείο Μεταναστών” ως (δήθεν) “Αρνητές του Ολοκαυτώματος” από το ιστολόγο Abravanel, στην _τελευταία_ παράγραφο του εξής (καλού κατά τα άλλα) ποστ:

http://abravanel.wordpress.com/2014/07/01/the-new-friends-of-palestine/

Η άκρως συκοφαντική (κι όχι μόνο εναντίον μας) τελευταία του παράγραφος λέει

Γιατί αρνητής του Ολοκαυτώματος δεν είναι μόνο ο Πλεύρης. Είναι και το Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών που ανεβάζει την Ημέρα Μνήμης συνεχείς αναρτήσεις για την Παλαιστίνη. Είναι το ΝΑΡ που μιλάει για Εβραϊκά Σκυλιά. Είναι το ΚΚΕ που κάνει διαδηλώσεις ενάντια στους Εβραίους. Είναι ο ΣΥΡΙΖΑ που αρνείται να παρευρεθεί σε Ημέρες Μνήμης. Είναι οι ΑΚ που εκφοβίζουν τους Εβραίους του Βόλου γράφοντας στις συναγωγές τους. Είναι το Indymedia. Και δεν είναι ρητορική υπερβολή ο χαρακτηρισμός ως αντισημίτες – είναι η σκληρή πραγματικότητα που εμείς ζούμε και εσείς προσπαθείτε να εκλογικεύσετε.

 Το ότι παρασύρεται σε συκοφαντικό (σχεδόν παραληρηματικό) τσουβάλιασμα ΟΛΗΣ της αριστεράς σαν “αντισημιτικής”, είναι όμως ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟ και ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ατόπημα, που ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΟ.

* το σχόλιο αυτό μας το έστειλε φίλος του Κυριακάτικου Σχολείου Μεταναστών και της Κίνησης «Απελάστε το Ρατσισμό» και τον ευχαριστούμε

180

1 ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση