Μαρίν Λεπέν: «Χρήσιμο εργαλείο τα βασανιστήρια»

Μαρίν Λεπέν: «Χρήσιμο εργαλείο τα βασανιστήρια»

165355-164714-lepenΤα βασανιστήρια θα μπορούσαν να αποτελέσουν «χρήσιμο εργαλείο» σε ορισμένες περιπτώσεις, σύμφωνα με την ηγέτιδα του ακροδεξιού γαλλικού Εθνικού Μετώπου Μαρίν Λεπέν. Αυτά δήλωσε πριν «αναγκαστεί» να ανασκευάσει μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν.

Αναφερόμενη σε περιπτώσεις τρομοκρατίας η ακροδεξιά πολιτικός δήλωσε πως «προφανώς και ο βασανισμός μπορεί να χρησιμοποιηθεί. Κάτι τέτοιο έχει γίνει σε όλη τη διάρκεια της ιστορίας».«Πιστεύω ότι οι άνθρωποι οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για την απόσπαση πληροφοριών από υπόπτους για τρομοκρατία κάνουν μια πολύ υπεύθυνη δουλειά», πρόσθεσε. «Υπάρχουν στιγμές, όπως όταν επίκειται να εκραγεί μία βόμβα, που πρέπει να κάνεις έναν κρατούμενο να μιλήσει με κάθε μέσο», ανέφερε επίσης.

Μετά τις διαστάσεις που πήραν οι προκλητικές δηλώσεις της ηγέτιδας της γαλλικής ακροδεξιάς, προσπάθησε μέσω Twitter να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, κάνοντας λόγο για «παρερμηνεία», ισχυριζόμενη ότι το «κάθε μέσον» αναφερόταν σε μέσα εντός του πλαισίου του νόμου και όχι σε βασανιστήρια.

Οι δηλώσεις της έγιναν μετά τη δημοσιοποίηση της έκθεσης του Κογκρέσου που αποκάλυψε τη χρήση βασανιστηρίων, κατά τις ανακρίσεις υπόπτων για τρομοκρατία.

– See more at: http://left.gr/news/marin-lepen-hrisimo-ergaleio-ta-vasanistiria#sthash.SjucmOv1.x7C68ZXO.dpuf

41

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση