Κων. Κούνεβα για την αθώωση των 65 μεταναστών της Αμυγδαλέζας: Αθώος σημαίνει ελεύθερος!

Κων. Κούνεβα για την αθώωση των 65 μεταναστών της Αμυγδαλέζας: Αθώος σημαίνει ελεύθερος!

Screen Shot 2014-12-24 at 4.43.07 PMΔήλωση της ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Κων. Κούνεβα σχετικά με αφορμή την αθώωση των 65 μεταναστών της Αμυγδαλέζας

Τι σημαίνει να είσαι αθώος; Τι άλλο μπορεί να σημαίνει από το να αφήνεσαι ελεύθερος;

Άκουσα με χαρά την είδηση ότι το δικαστήριο απάλλαξε από τις κατηγορίες τους 65 μετανάστες που κατηγορούνταν για την εξέγερση στο στρατόπεδο κράτησης στην Αμυγδαλέζα. Είναι προς τιμή της Δικαιοσύνης το γεγονός ότι το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο κατάλαβε ποιος ήταν ο θύτης και ποιο το θύμα σ’ αυτή την υπόθεση, κατάλαβε τον εξευτελισμό και τη βία που υφίστανται οι μετανάστες στα απαράδεκτα κέντρα κράτησης.

Το λογικό θα ήταν, λοιπόν, αυτοί οι συνάνθρωποί μας, που το μόνο τους αμάρτημα είναι ότι είναι πρόσφυγες, διωγμένοι από τις χώρες τους λόγω πολέμων, εμφυλίων, οικονομικών και ανθρωπιστικών καταστροφών, να αφεθούν ελεύθεροι. Να τους δοθεί η ευκαιρία να ζήσουν ή να συνεχίσουν τον δρόμο τους.

Μαθαίνω όμως ότι οι περισσότεροι θα συνεχίσουν να κρατούνται για πολύ ακόμη. Έχοντας παραμείνει σε κράτηση ήδη πολλούς μήνες, απλώς γιατί μπήκαν παράνομα στη χώρα, κι άλλους16 μήνες για τα αδικήματα για τα οποία αθωώθηκαν, θα συνεχίσουν να κρατούνται μέχρις ότου κριθεί αν θα τους δοθεί άσυλο ή θα απελαθούν. Δηλαδή, πολλοί από αυτούς θα στερηθούν την ελευθερία τους πάνω από 3 χρόνια, μέχρι να αποφασίσει η αστυνομία την τύχη τους. Είναι θλιβερό και εξοργιστικό. Το μόνο συμπέρασμα είναι πως τιμωρούνται απλά γιατί είναι πρόσφυγες, για τους οποίους η Ελλάδα υποτίθεται ότι παίρνει χρήματα για να φτιάξει κέντρα φιλοξενίας κι όχι φυλακές και κολαστήρια. Και η μόνη λογική συνέχεια της σοφής δικαστικής απόφασης που τους αθώωσε είναι να αφεθούν τώρα όλοι ελεύθεροι.

– See more at: http://left.gr/news/kon-koyneva-gia-tin-athoosi-ton-65-metanaston-tis-amygdalezas-athoos-simainei-eleytheros?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+leftgr+%28left.gr%29#sthash.EKrm7hmb.dpuf

96

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση