Εκκένωση της κατάληψης Acta et Verba- Γιάννενα

Εκκένωση της κατάληψης Acta et Verba- Γιάννενα

 

Screen Shot 2015-04-06 at 12.44.11 PMΣήμερα Δευτέρα 6.4 η αντιεισαγγελέας Σωτηρίου (υπευθ. της εκκένωσης της κατάληψης Αντιβίωσης περίπου 2 χρόνια πριν) μαζί με μια διμοιρία ΜΑΤ και μια ομάδα ΟΠΚΕ εισέβαλαν στις 9:30 το πρωί την κατάληψη στέγης «ACTA ET VERBA« στην οδό Κουρεμένου (Ιωάννινα).

Υπήρξε μια σύλληψη συντρόφου που πιθανά ήταν μέσα. Προς το παρών δεν έχουμε περσσότερες πληροφορίες.Από πληροφορίες υπάρχει και δεύτερη σύλληψη που έγινε μεταξύ των αλληλέγγυων που έτρεξαν να υπερασπιστούν την κατάληψη. Υπάρχουν χτυπημένοι σύντροφοι από μπάτσους.Νεώτερες πληροφορίες από συντρόφους :

Υπήρξαν συγκρούσεις των αλληλέγγυων με τους μπάτσους που έκαναν την εκκένωση και υπάρχουν 3-4 συντρόφισσες/σύντροφοι χτυπημένες.

Η σύγκρουση ξεκίνησε όταν έβγαζαν τον συλληφθέντα από την κατάληψη. Αυτός φώναξε προς τους αλληλέγγυους πως οι μπάτσοι έκλεψαν τα χρήματα που υπήρχαν μέσα στο κατειλημμένο κτίριο κατά την διάρκεια της καταγραφής των αντικειμένων. Μια συντρόφισσα αντέδρασε και ξεκίνησε να φωνάζει και οι μπάτσοι της επιτέθηκαν με σκοπό να την συλλάβουν και υπήρξε άμεση αντίδραση από τους αλληλέγγυους.

Κατά την διάρκεια των συγκρούσεων έγινε η σύλληψη ενός αλληλέγγυου.

Μετά από επίθεση των ΜΑΤ (με παρουσία της εισαγγελέως Σωτηρίου, που ήταν η υπεύθυνη για την εκκένωση της Αντιβίωσης) στον αλληλέγγυο κόσμο, μία συντρόφισσα βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο νοσοκομείο, ελαφρά τραυματισμένη στο κεφάλι και στα χέρια.

UPDATE 12:41 Ο προαχθείσας από τους αλληλέγγυους συντρόφους αφέθηκε ελεύθερος, ενώ ο συλληφθέντας σύντροφος από την κατάληψη  ACTA ET VERBA θα περάσει σήμερα εισαγγελέα

 Πηγή: mpalothia.com

 

 

 

 

 

416

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση