Η Ιρλανδία γράφει ιστορία – Ηχηρό ναι στους γάμους ομοφυλοφίλων δείχνει το δημοψήφισμα

Η Ιρλανδία γράφει ιστορία – Ηχηρό ναι στους γάμους ομοφυλοφίλων δείχνει το δημοψήφισμα

Screen Shot 2015-05-23 at 5.59.33 PMΤεράστια η συμμετοχή στις κάλπες για τα δικαιώματα και την υποστήριξη της LGBT κοινότητας.

Η Ιρλανδία, που ήταν για καιρό μια από τις πιο συντηρητικές χώρες του δυτικού κόσμου φαίνεται πως σήμερα θα γίνει η πρώτη χώρα που θα εγκρίνει την ισότητα των γάμων μέσα από τη λαϊκή ετυμηγορία.

Οι Ιρλανδοί ψηφοφόροι φαίνεται ότι ψήφισαν μαζικά υπέρ του γάμου μεταξύ των ατόμων του ίδιου φύλου στο δημοψήφισμα που διεξήχθη την Παρασκευή στη χώρα, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Ισότητας, λίγη ώρα αφότου ξεκίνησε η καταμέτρηση των ψήφων.

“Νομίζω ότι (η πρόταση) πέρασε” είπε ο Έον Ο’Ρίορντεν μιλώντας στο πρακτορείο Ρόιτερς από το κεντρικό κέντρο καταμέτρησης των ψήφων στο Δουβλίνο. Όπως διευκρίνισε, παρατήρησε ότι φαίνεται ότι περιοχές της μεσαίας τάξης “που δεν είναι κατ’ ανάγκη φιλελεύθερες ψήφισαν ένα ηχηρό ναι” στο να επιτρέπεται ο γάμος των προσώπων του ιδίου φύλου.

Τα τελικά αποτελέσματα αναμένεται να γίνουν γνωστά αργά το απόγευμα ενώ οι πρώτες εκτιμήσεις δείχνουν πως η συμμετοχή ήταν μεγάλη και πως ακόμη και στις πιο συντηρητικές περιοχές το αποτέλεσμα θα είναι περίπου 50-50.

Ο Τζον Μάρεϊ, του Καθολικού ερευνητικού Ινστιτούτου Αϊόνα, ο οποίος είχε ταχθεί κατά της πρότασης αυτής, παραδέχτηκε ότι κατά πάσα πιθανότητα έχει υπερψηφιστεί. “Όλοι φαίνεται ότι προβλέπουν ένα ‘Ναι’… όπως φαίνεται προς το παρόν. Είναι απογοητευτικό”, σχολίασε.

Πηγή:http://m.lifo.gr

302

1 ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση