Όταν δολοφονείς 10 εκατ.ανθρώπους δεν αποκαλείσαι «χίτλερ»

Όταν δολοφονείς 10 εκατ.ανθρώπους δεν αποκαλείσαι «χίτλερ»

Screen Shot 2015-06-02 at 8.51.05 AMΑυτός είναι ο Λεοπόλδος του Βελγίου .. Το 1827 οι «Μεγάλες δυνάμεις» του πρότειναν να γίνει βασιλιάς στο νέο Ελληνικό κράτος.. Αφού το σκέφτηκε .. και το ξανασκέφτηκε…αρνήθηκε … δεν μας καταδέχτηκε… μετά (1830) του πρότειναν να γίνει βασιλιάς στο κράτος που έφτιαξαν ανάμεσα τους για σταματήσουν να πολεμάνε μεταξύ τους .. Το κράτος αυτό το ονόμασαν Βέλγιο.. και ο Λεοπόλδος δέχτηκε.
Στην συνέχεια είπε να αγοράσει ένα μεγάλο οικόπεδο στην Αφρική.. και επειδή έμαθε ότι στην περιοχή υπάρχει χρυσός και διαμάντια.. έστειλε και στρατό .. και αφού κατάσφαξε 10 (δεκα) εκατομμύρια Αφρικάνους .. έφτιαξε το ..»Βελγικό Κογκό».
Το νεοϊδρυθέν κράτος του Βελγίου πλημμύρισε σε χρυσό και διαμάντια .. και τα αγάλματα του Λεοπόλδου κοσμούν τις πλατείες στις Βρυξέλλες. Τουριστική ατραξιόν τα παλάτια και οι κήποι που έφτιαξε στην πρωτεύουσα τους κράτους με τις τρείς εθνότητες τα τέσσερα κοινοβούλια (+ το κεντρικό 5!)
Α! κάπου εκεί έφτιαξε και τις φυτείες κακάο.. τις γέμισε με σκλάβους και στην συνέχεια γέμισε την Ευρώπη με βελγική σοκολάτα .. που εξακολουθούν να την καλλιεργούν και σήμερα σε φυτείες με την παιδική σκλαβιά να υπάρχει στον 21ο αιώνα…

Πηγή: fb Γιωργος Παπανικολαου

http://www.filmsforaction.org/news/when_you_kill_ten_million_africans_you_arent_called_hitler/#.VWtvP82CCh4.facebook

378

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση