Λέσβος: Δρομολογείται η αποδέσμευση του Καρά Τεπέ, στη Μόρια θα μεταφέρονται οι πρόσφυγες

Λέσβος: Δρομολογείται η αποδέσμευση του Καρά Τεπέ, στη Μόρια θα μεταφέρονται οι πρόσφυγες

1Στην εκπόνηση συγκεκριμένου σχεδίου για το προσφυγικό ζήτημα στη Λέσβο με την προοπτική συγκέντρωσης όλων των προσφύγων στο χώρο Πρώτης Υποδοχής στη Μόρια, προχώρησαν σήμερα οι συναρμόδιοι υπουργοί, όπως ανακοίνωσε στην Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ, η Αναπληρώτρια Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Τασία Χριστοδουλοπούλου.

Φωτ. από το κέντρο κράτησης στη Μόρια (από το εξαιρετικό μπλογκ μιας γερμανίδας αλληλέγγυας: https://lesvosrefugees.wordpress.com/)

Όπως αναφέρει η ΕΡΑ Αιγαίου:

Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε να αποδεσμευτεί ο χώρος στον Καρά Τεπέ, να παραχωρηθεί το Κέντρο Πρώτης Υποδοχής στη Μόρια που δεν έχει ακόμα λειτουργήσει, με την κατάλληλη υποστήριξη και τα απαραίτητα μηχανήματα, με γραμμές σύνδεσης με τη Europol για να γίνονται οι όλες διαδικασίες στον ίδιο χώρο χωρίς καθυστερήσεις ώστε να μπορούν οι πρόσφυγες να ταυτοποιούνται πολύ γρήγορα με κύριο στόχο να παραμένουν ελάχιστο χρόνο στο νησί.

«Η Λέσβος δέχεται τις μεγαλύτερες ροές προσφύγων, κύριο μέλημά μας να υπάρχουν ανθρώπινες συνθήκες και ελάχιστος χρόνος παραμονής στο νησί. Ευελπιστούμε ότι το σχέδιο αυτό θα εφαρμοστεί άμεσα και θα έχει επιτυχία, υπό την προϋπόθεση να έχουμε καθημερινά 500-800 πρόσφυγες. Εάν ο αριθμός των προσφύγων ξεπεράσει τους 1000 καθημερινά, πραγματικά θα είναι αδύνατο και μ’ αυτό το σχέδιο ν’ ανταπεξέλθουμε σε τόσο μεγάλες ροές» δήλωσε η Αναπληρώτρια Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής.

– See more at: http://left.gr/news/lesvos-dromologeitai-i-apodesmeysi-toy-kara-tepe-sti-moria-tha-metaferontai-oi-prosfyges#sthash.JeveQ4ww.21jWXZn9.dpuf

135

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση