Μια συγκινητική πρωτοβουλία: Βάζουν νερό και τροφή για τα ζώα που επέζησαν από τη πυρκαγιά στον Υμηττό [εικόνες]

Μια συγκινητική πρωτοβουλία: Βάζουν νερό και τροφή για τα ζώα που επέζησαν από τη πυρκαγιά στον Υμηττό [εικόνες]

Screen Shot 2015-07-24 at 9.05.00 AMΕδεσαν λεκάνες στους κορμούς των δέντρων και τις γέμισαν με νερό. Σκόρπισαν στο έδαφος σπόρους για να τα πουλιά και άφησαν κομμάτια από λαχανικά για να τραφούν οι χελώνες και οι λαγοί.  


Μια ομάδα 10 φιλόζωων τοποθέτησε δεκάδες δοχεία με νερό στην περιοχή του Καρέα, που βρίσκεται στην δυτική πλευρά του Υμηττού, για να ξεδιψάσουν τα ζώα τα οποία επέζησαν από τις φλόγες που κατέκαψαν τις πλαγιές του βουνού της Αττικής στις 17 Ιουλίου.


Οι περίπου δέκα εθελοντές, μετά την άδεια της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας μετέφεραν με ένα αυτοκίνητο νερό, τροφή και σπόρους και αναζήτησαν τραυματισμένα ζώα που γλύτωσαν από την μανία της πυρκαγιάς.

Oι εθελοντές έχουν φτιάξει και τη δική τους σελίδα στο Facebook και καλούν όσους άλλους φιλόζωους το επιθυμούν να συνδράμουν τις προσπάθειές τους.

«Η ομάδα δημιουργήθηκε για την οργάνωση εξορμήσεων στα καμένα στον Καρέα με σκοπό να προσφέρει νερό, τροφή και βοήθεια σε τραυματισμένα άγρια ζώα», γράφουν και καλούν όποιον θέλει να συνδράμει την προσπάθειά τους να επικοινωνήσει μαζί τους. Επισκεφθείτε τη σελίδα τους στο Facebook πατώντας ΕΔΩ.

 

 

Πηγή: Μια συγκινητική πρωτοβουλία: Βάζουν νερό και τροφή για τα ζώα που επέζησαν από τη πυρκαγιά στον Υμηττό [εικόνες] | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/218747/mia-sygkinitiki-protovoylia-vazoyn-nero-kai-trofi-gia-ta-zoa-poy-epezisan-apo-ti#ixzz3gmnyy0eH

372

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση