Το Πλοίο της Ειρήνης κάνει στάση στον Πειραιά με βοήθεια για τους πρόσφυγες

Το Πλοίο της Ειρήνης κάνει στάση στον Πειραιά με βοήθεια για τους πρόσφυγες

Screen Shot 2015-09-27 at 7.47.11 AMΣτον Πειραιά κάνει στάση τη Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2015, το Πλοίο της Ειρήνης. Πρώτος σταθμός, ωστόσο, θα είναι το Κουσάντασι της Τουρκίας, αύριο Κυριακή, όπου θα τύχει υποδοχής από Τούρκους αγωνιστές της ειρήνης.

Τη Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2015, το Πλοίο της Ειρήνης καταπλέει στο λιμάνι του Πειραιά, στο χώρο διεθνών αφίξεων του ΟΛΠ (Πύλη Ε11). Με την ευκαιρία αυτή, το Παρατηρητήριο Διεθνών Οργανισμών και Παγκοσμιοποίησης (ΠΑ.Δ.Ο.Π.) μαζί με την Πανελλήνια Ιατρική Εταιρεία κατά της Πυρηνικής και Βιοχημικής Απειλής και άλλους φορείς έχουν προγραμματίσει εκδηλώσεις υποδοχής, που είναι αφιερωμένες στο μέγα θέμα των προσφύγων, καθώς και στο έργο της Ύπατης Αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες, με αφορμή και την συμπλήρωση φέτος των 70 χρόνων του ΟΗΕ.

Οι εκδηλώσεις θα αρχίσουν ώρα 11.00 το πρωί, στο χώρο του ΟΛΠ δίπλα στο πλοίο και αναμένεται να ολοκληρωθούν στις 12.00 με την παρουσίαση «Έκκλησης της Μεσογείου για Ειρήνη και Αλληλεγγύη». Στη συνέχεια, ώρα 12.30, διεθνής αντιπροσωπεία από το Πλοίο της Ειρήνης, μαζί με τις συνεργαζόμενες ελληνικές οργανώσεις, θα αποτίσουν φόρο τιμής στον αδικοχαμένο μουσικό και αντιφασίστα Παύλο Φύσσα, στον τόπο της δολοφονίας του στο Κερατσίνι.

Μετά το Κερατσίνι αντιπροσωπείες του Πλοίου της Ειρήνης και του ΠΑΔΟΠ θα επισκεφτούν τα Γραφεία της Οργάνωσης «Γιατροί του Κόσμου», για να τους παραδώσουν βοήθεια προοριζόμενη για τους πρόσφυγες. Σημειώνεται ότι οι περίπου χίλιοι επιβαίνοντες στο Πλοίο της Ειρήνης, συγκεντρώνουν χρήματα εν πλω, για το σκοπό αυτό.

Πηγή: http://tvxs.gr

113

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση