Η 25χρονη Dilek Doğan, υπέκυψε στα τραύματα της μετά τη δολοφονική επίθεση ανδρών της αστυνομίας, μέσα στο σπίτι της στην Κωνσταντινούπολη #DilekDoğan

Η 25χρονη Dilek Doğan, υπέκυψε στα τραύματα της μετά τη δολοφονική επίθεση ανδρών της αστυνομίας, μέσα στο σπίτι της στην Κωνσταντινούπολη #DilekDoğan

Screen Shot 2015-10-26 at 4.51.34 PMΘρήνος και αναπάντητα ερωτήματα στην Τουρκία μετά το νέο περιστατικό βίας.

H 25χρονη Dilek Doğan, πυροβολήθηκε από άνδρες της αστυνομίας μέσα στο ίδιο της το σπίτι, την περασμένη Κυριακή.

Η νεαρή νοσηλεύτηκε σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο «Okmeydanı Teaching and Research Hospital» της Κωνσταντινούπολη για μία εβδομάδα, αλλά τελικά υπέκυψε στα τραύματα της το βράδυ της Κυριακής, 25 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με τα μέλη της οικογένειας της, δεν υπήρχε κανένας λόγος για να δεχθεί τους πυροβολισμούς από τις αρχές.

«Οι αστυνομικοί μπήκαν στο σπίτι με τις γαλότσες τους. Η κόρη μου τους είπε να βάλουν καλύμματα στις γαλότσες για να μη λερώσουν το σπίτι. Άκουσα έναν πυροβολισμό και την είδα πεσμένη στο πάτωμα», λέει η μητέρα της Dilek, Aysel, μιλώντας στην εφημερίδα Zaman.

«Ήταν τέσσερις άνδρες. Διαπληκτίστηκαν μαζί της για τα παπούτσια, έλεγαν πως δεν θα έβαζαν πλαστικά καλύμματα. Ένας από αυτούς, την πυροβόλησε», προσθέτει.

Οι αστυνομικοί λάμβαναν μέρος στις επιχειρήσεις για τον εντοπισμό υπόπτων για τρομοκρατία στη γειτονιά της άτυχης νεαρής. Παρόλα αυτά, η Dilek Doğan δεν θεωρείτο ύποπτη. Εκπρόσωποι του κόμματος CHP, του ΡεπουμπλικανικούΛαϊκού Κόμματος της Τουρκίας, στο οποίο πρόσκεινται τα μέλη της οικογένειας, επισκέφθηκαν την νεαρή όσο νοσηλευόταν.

dilek2«Η αστυνομία μπήκε στο σπίτι για έρευνα παρότι η οικογένεια δεν είναι ύποπτη. Κανείς δεν προσπάθησε να τους εντοπίσει. Η Dilek Doğan είναι μια απλή υπάλληλος που δεν έχει κανένα αδίκημα εναντίον της», είπε ο Aykut Erdoğdu από το CHP.

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση της Κωνσταντινούπολης, έδωσε εντολή για διενέργεια εσωτερικής έρευνας για τα αίτια της δολοφονίας. Οι δράστες κατέθεσαν ότι δέχθηκαν φραστική και σωματική επίθεση από την οικογένεια, κάτι που διαψεύδεται και από τον πατέρα της Dilek.

Η υπόθεση έχει προκαλέσει αντιδράσεις στην Τουρκία, με χρήστες του Twitter να ξεκινούν καμπάνια για την απόδοση δικαιοσύνης, υπό το hashtag #DilekDoğan. Να σημειώσουμε ότι η κυβέρνηση Ερντογάν μπλοκάρει συχνά πυκνά τα κοινωνικά δίκτυα, ανάλογα με τις πολιτικές εξελίξεις.

Παράλληλα, στην Κωνσταντινούπολη έλαβε χώρα πορεία κατά της κρατικής τρομοκρατίας και της καταστολής.

«H αστυνομία, που άφησε την συμμορία του ισλαμικού κράτους (ΙSIS) να δολοφονήσει 100 ανθρώπους στην Άγκυρα, κάνει εισβολές σε σπίτια και πυροβολεί ανθρώπους για να εξοντώσει τους αγωνιστές. Εισβάλλει σε σπίτια μέσα στην νύχτα σπάζοντας την πόρτα και πυροβολεί τους ανθρώπους μας, όπως ακριβώς έχει κάνει στο παρελθόν με την συντρόφισσα Γκιουναϊ Οζαρσλάν», καταγγέλλει από τη δική του μεριά το Λαϊκό Μέτωπο Τουρκίας.

«Όσο βαθαίνει η κρίση στο εσωτερικό του ΑΚΡ (κυβερνών κόμμα) λόγω της ανικανότητας του να διοικήσει, κλιμακώνεται και ο πόλεμος απέναντι στον λαό για να μπορέσει να διατηρήσει την εξουσία του. Άφησε την συμμορία του ισλαμικού κράτους να κάνει μακελειό στο κέντρο της Άγκυρας. Παράλληλα οι δολοφόνοι, εχθροί του λαού, κυκλοφορούν έξω και είναι στην διάθεση του ΑΚΡ», αναφέρει επίσης το Λαϊκό Μέτωπο.

Την δολοφονία καταδίκασε και ο ηγέτης του φιλοκουρδικού Κόμματος της Δημοκρατίας των Λαών (HDP) Σελαχατίν Ντεμιρτάς, ζητώντας άμεση διερεύνηση της υπόθεσης και απονομή δικαιοσύνης.

Θυμίζουμε ότι οι περισσότεροι νεκροί από το μακελειό στην Άγκυρα, ήταν μέλη του HDP.

Πηγή: news247.gr

1.162

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση