Mάχη για τη ζωή του δίνει ένας 44χρονος πρόσφυγας στο Νοσοκομείο της Χίου

Mάχη για τη ζωή του δίνει ένας 44χρονος πρόσφυγας στο Νοσοκομείο της Χίου

moh-azedin-768x466

 

Σε άσχημη κατάσταση νοσηλεύεται ο Μοχάμεντ Αζεντίν από τη Συρία εδώ και δύο μήνες στο Σκυλίτσειο. Λόγω μετεγχειρητικών επιπλοκών απαιτείται η άμεση μεταφορά του σε νοσοκομείο της κεντρικής Ελλάδας.

Ο ισλανδός δημοσιογράφος Μπέντζαμιν Τζούλιαν επισκέφθηκε στις 9 Μαϊου 2016 έναν 44χρονο πρόσφυγα, που νοσηλεύεται σε άσχημη κατάσταση στο νοσοκομείο της Χίου. Όπως αναφέρει ο Μπ. Τζούλιαν σε ανάρτησή του, που συνοδεύεται από σχετικό βίντεο:

O Mοχάμεντ Αζεντίν, ένας Σύρος πρόσφυγας 44 χρονών, ζει στιγμές αγωνίας στο νοσοκομείο της Χίου. Το στομάχι του είναι γεμάτο πύον λόγω σηπτικής μόλυνσης, αποτέλεσμα επιπλοκών ύστερα από μια χειρουργική επέμβαση που του έγινε δύο μήνες πριν.

Σύμφωνα με ανθρώπους που γνωρίζουν την περίπτωσή του, θα έπρεπε να έχει μεταφερθεί σε νοσοκομείο στην ηπειρωτική Ελλάδα από την πρώτη κιόλας βδομάδα που ξεκίνησε η νοσηλεία του, αλλά φαίνεται πως η ανοργανωσιά και η φτώχεια που μαστίζει το ελληνικό σύστημα υγείας εμπόδισαν μια τέτοια μετακίνηση.


Η γυναίκα του στεκόταν δίπλα στον Μοχάμεντ καθώς ο ίδιος έδειχνε στην κάμερα ένα σωληνάκι που του έβαλαν πρόσφατα για να ανακουφίζονται τα έντερά του, απομακρύνοντας το σηπτικό υγρό από  την κοιλιακή χώρα. Η θεραπεία του είναι ακριβή και το νοσοκομείο της Χίου έχει περιορισμένες δυνατότητες να ανταποκριθεί.

Οι πολιτικοί των βορειοευρωπαϊκών χωρών κοπιάζουν για να εξηγήσουν ότι η οικονομική τιμωρία που επιβάλλουν στο ελληνικό κράτος δεν έχει καμιά σχέση με την προσφυγική κρίση. Αλλά σίγουρα δεν είναι έτσι. Η μιζέρια που βιώνουν χιλιάδες πρόσφυγες στην Ελλάδα πηγάζει κατευθείαν από τα αποτελέσματα της οικονομικής κρίσης. Ο Μοχάμεντ Αζεντίν είναι μόνο ένα παράδειγμα.

Μιλώντας με τους φίλους του Μοχάμεντ για την κατάστασή του, τους ακούς να λένε μια φράση, με αυτή τη χαρακτηριστική μοιρολατρία που συνήθως συναντάς στα στρατόπεδα των προσφύγων: «Ο Μοχάμεντ περιμένει πότε θα πεθάνει».

http://www.aplotaria.gr

874

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση