Άντρας, γυναίκα, ή non-binary; Η Καλιφόρνια πιθανότατα θα προσθέσει Τρίτη καταχώριση φύλου στα πιστοποιητικά γέννησης

Άντρας, γυναίκα, ή non-binary; Η Καλιφόρνια πιθανότατα θα προσθέσει Τρίτη καταχώριση φύλου στα πιστοποιητικά γέννησης

1Ένα νέο νομοσχέδιο στην πολιτεία της Καλιφόρνια εισήγαγαν δύο ανοιχτά ομοφυλόφιλοι πολιτικοί. Το νομοσχέδιο προτείνει την προσθήκη της επιλογής «μη δυαδικό» (non binary) στις άδειες οδήγησης και στα πιστοποιητικά γέννησης.

Το νομοσχέδιο, με αριθμό 179 που κατατέθηκε στη Γερουσία, συγκεντρώνει τις συνηθισμένες συντηρητικές αντιδράσεις αλλά έχει την υποστήριξη των προοδευτικών μέσων ενημέρωσης, συμπεριλαμβανομένου και ενός άρθρου στους Los Angeles Times που το περιγράφει αλλά δεν κάνει καμία αναφορά στους επικριτές του νομοσχεδίου.

Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο επιτρέπει την επιλογή της ταυτότητας φύλου στο νέο πιστοποιητικό γέννησης να μπορεί να είναι: θηλυκό, αρσενικό, ή ‘non-binary’. Η εισήγησή του στην Γερουσία της Καλιφόρνια έγινε από τους ανοιχτά ομοφυλόφιλους Δημοκρατικούς γερουσιαστές Toni Atkins από το Σαν Ντιέγκο και Scott Wiener από το Σαν Φρανσίσκο.

Το νομοσχέδιο 179 θα καταργήσει την προϋπόθεση που απαιτεί από τους αιτούντες για την αλλαγή φύλου στο πιστοποιητικό γέννησής τους να έχουν υποστεί «κάποια θεραπεία», όπως επαναπροσδιορισμό φύλου με χειρουργικές επεμβάσεις, ή ορμονικές θεραπείες για μετάβαση στο αντίθετο φύλο.

Αντ’ αυτού, θα επιτρέψει στα ενδιαφερόμενα άτομα να υποβάλουν στην πολιτεία αίτηση για αλλαγή του φύλου στο πιστοποιητικό γέννησης τους μαζί με την υποβολή ένορκης δήλωσης που θα βεβαιώνει ότι: «η ζητούμενη αλλαγή είναι σύμφωνη με το ‘νομικό φύλο του ατόμου’ και ότι δεν γίνεται για δόλιους σκοπούς γνωρίζοντας ότι κάτι τέτοιο επιφέρει την ποινή της ψευδορκίας. »

Για την έκδοση άδειας οδήγησης, εκτός από το ‘άνδρας’/’ γυναίκα’, τις μόνες 2 επιλογές από το 1900 μέχρι σήμερα, το νομοσχέδιο θα δίνει πλέον στους αιτούντες τη δυνατότητα να επιλέξουν και το ‘non-binary’.

Ο Randy Thomasson, πρόεδρος της υπερσυντηρητικής ομάδας SaveCalifornia.com, επιτέθηκε στο νομοσχέδιο για τη δημιουργία της ‘non-binary’ κατηγορίας, η οποία όπως είπε, θα είναι μια έννοια που θα συμπεριλαμβάνει μια ατελείωτη λίστα διαφορετικών ταυτοτήτων και επιλογών φύλου.

Ο Thomasson προειδοποίησε, επίσης, για τις βλαβερές συνέπειες της κατάργησης της τρέχουσας νομικής απαίτησης στην Καλιφόρνια που θέλει οι αιτούντες αλλαγής ταυτότητας φύλου να έχουν πάρει ένορκη βεβαίωση γιατρού που να επιβεβαιώνει ότι έχει γίνει «κλινικά κατάλληλη θεραπεία για το σκοπό της μετάβασης φύλου.

«Ο καθένας θα είναι σε θέση να κάνει “αλλαγή” ταυτότητας φύλου, απλά και μόνο με την συμπλήρωση και κατάθεση μιας φόρμας» δήλωσε ο Thomasson. Το νομοσχέδιο SB 179 θα δέχεται ένα υπογεγραμμένο έντυπο ως οριστική απόδειξη της αλλαγής φύλου.

Έτσι, το μόνο που θα χρειάζεται ένας ανήλικος για να «αλλάξει το φύλο του» είναι να ζητήσει από τον έναν γονέα να συμφωνήσει. Φυσικά αυτό θα σήμαινε ότι εάν ο άλλος γονέας διαφωνεί θα πρέπει να πάει δικαστικά και να αποδείξει τους λόγους. Υποστηρίζει ο Thomasson.

Από την άλλη πλευρά, οι Los Angeles Times αναφέρουν ότι ο γερουσιαστής Atkins, σε συνέντευξη τύπου στο Σακραμέντο δήλωσε ότι το νομοσχέδιο «θα κρατήσει την Καλιφόρνια στην πρώτη γραμμή των ΛΟΑΤΚΙ πολιτικών δικαιωμάτων.»

Όπως αναφέρει το Life Site News σε σχόλιο του για ένα άλλο νομοσχέδιο υπέρ των ΛΟΑΤΚΙ δικαιωμάτων στην πολιτεία, λόγω της συντριπτικής πλειοψηφίας των Δημοκρατικών στην Γερουσία της Καλιφόρνια, είναι δύσκολο οι συντηρητικοί να σταματήσουν τα νομοσχέδια υπέρ των ΛΟΑΤΚΙ ή οποιαδήποτε άλλη προοδευτική νομοθεσία.

Οι υπέρμαχοι των ΛΟΑΤΚΙ δικαιωμάτων χρησιμοποιούν τις συντηρητικές πρακτικές που εναντιώνονται στις προσπάθειες του «τρανς» ακτιβισμού για να αναδείξουν τους ανθρώπους με σύγχυση φύλου (αλλά και τους ομοφυλόφιλους) ως θύματα, μια ΛΟΑΤΚΙ πολιτική τακτική που εφαρμόζεται εδώ και δεκαετίες.

«Καθώς η ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα – αλλά κυρίως η τρανς κοινότητα – δέχεται επίθεση σε αυτή τη χώρα, η Καλιφόρνια πρέπει να πάει προς την αντίθετη κατεύθυνση να αγκαλιάσει την τρανς κοινότητα να την υποστηρίξει και να εκσυγχρονίσει τους νόμους», δήλωσε ο Wiener.

Ακόμη και ο Thomasson παραδέχεται ότι λόγω της πολιτικής ανισορροπίας στο Σακραμέντο, ο SB 179 «δεν μπορεί να ηττηθεί με αξιοκρατικά κριτήρια», αλλά «μπορεί να ηττηθεί διαδικαστικά». Εγείροντας θέματα απάτης ταυτότητας αλλά και της δημιουργίας σύγχυσης της έννοιας των φύλων στα παιδιά.

Ο Thomasson θεωρεί ότι εάν το νομοσχέδιο SB 179 καταστεί νόμος, τα παιδιά θα πρέπει να μάθουν ψευδή στοιχεία για τη φύση και την υγεία, και να αποδεχτούν την ιδέα ότι είναι σωστό για ένα γιατρό να κόψει υγιή μέρη του σώματος τους.

Ο ίδιος συνεχίζει λέγοντας ότι τα 15χρονα και 16χρονα που θα δίνουν εξετάσεις για να πάρουν την άδεια οδήγησης θα πρέπει να επιλέξουν να είναι αρσενικά, θηλυκά ή ‘non-binary’.

Επίσης υποστηρίζει ότι το νομοσχέδιο για το «τρίτο φύλο» θα καταστήσει πιο δύσκολο τον εντοπισμό εγκληματιών από την αστυνομία καθώς θα είναι ευκολότερη η διάπραξη απάτης ταυτότητας.

«Φανταστείτε πώς η αστυνομία και τα δικαστήρια θα είναι σαστισμένοι από τη νέα αυτή απάτη ταυτότητας. Φανταστείτε τη σύλληψη ενός βιολογικού αρσενικού με άδεια οδήγησης που να λέει ‘non-binary’, είπε. “Ή κάποιος του οποίου το νέο πιστοποιητικό γέννησης θα λέει ‘non-binary’ αλλά θα ντύνεται την μια μέρα σαν άνδρας και την άλλη σαν γυναίκα.”

© T-zine.gr με πληροφορίες από Life Site News

85

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση