Αντίσταση στη λεηλασία των δημόσιων χώρων και την τρομοκρατία

Αντίσταση στη λεηλασία των δημόσιων χώρων και την τρομοκρατία

Δεν θα αφήσουμε μόνους τους πολίτες και τη δημοτική αρχή μιας ολόκληρης περιοχής.

Το τε­λευ­ταίο διά­στη­μα έχου­με γίνει όλοι/ες μάρ­τυ­ρες μιας πρω­το­φα­νούς εκτρο­πής με τα χα­ρα­κτη­ρι­στι­κά της κα­τα­τρο­μο­κρά­τη­σης και της άμε­σης άσκη­σης βίας ενά­ντια σε όσους/ες, υπε­ρα­σπί­ζο­ντας το δη­μό­σιο συμ­φέ­ρον, προ­σπα­θούν να θέ­σουν κά­ποιους κα­νό­νες απέ­να­ντι στο σχέ­διο κα­τα­σκευ­ής μιας θη­ριώ­δους -για τα δε­δο­μέ­να της πε­ριο­χής- «αρέ­νας» επαγ­γελ­μα­τι­κού πο­δο­σφαί­ρου, στο χώρο του πα­λιού στα­δί­ου της ΑΕΚ, που δεν έχει καμία σχέση με τις υπο­δο­μές μα­ζι­κής άθλη­σης και δεν εξυ­πη­ρε­τεί, καν, τις ανά­γκες των ερα­σι­τε­χνι­κών  σω­μα­τεί­ων. Μια αρένα που θα στρι­μω­χτεί ασφυ­κτι­κά στο κέ­ντρο της πόλης και θα συ­νο­δευ­τεί με βαριά κυ­κλο­φο­ρια­κά έργα δια­λύ­ο­ντας στην κυ­ριο­λε­ξία τον προ­σφυ­γι­κό οι­κι­σμό και την πε­ριο­χή ολό­κλη­ρη. Ακραί­ες ομά­δες οπα­δών που χρη­σι­μο­ποιούν φα­σι­στι­κά σύμ­βο­λα και πρα­κτι­κές τρο­μο­κρα­τούν μια ολό­κλη­ρη πε­ριο­χή και επι­τί­θε­νται στη δη­μο­τι­κή αρχή, με­τα­τρέ­πο­ντάς τη Φι­λα­δέλ­φεια σε πεδίο ανε­ξέ­λεγ­κτης δρά­σης ιδιω­τι­κών συμ­φε­ρό­ντων. Χρη­σι­μο­ποιούν τους οπα­δι­κούς στρα­τούς για να τρο­μο­κρα­τούν, τους φι­λά­θλους και τα ΜΜΕ για να πιέ­ζουν, και τις κυ­βερ­νή­σεις για να ικα­νο­ποιούν τις απαι­τή­σεις τους με νο­μο­θε­τι­κές πρά­ξεις.

Σή­με­ρα όλα αυτά συμ­βαί­νουν στην Φι­λα­δέλ­φεια αλλά την ασυ­δο­σία στην υφαρ­πα­γή γης και δη­μό­σιων πόρων στο όνομα της δήθεν ανά­πτυ­ξης  την συ­να­ντή­σα­με ήδη στα λι­μά­νια και τα αε­ρο­δρό­μια, στην Κα­σιό­πη και το Κάβο Σί­δε­ρο, και την εί­δα­με στο Ελ­λη­νι­κό με τον Λάτση, στον Πει­ραιά με το Μα­ρι­νά­κη και το Μό­ρα­λη, στο Βο­τα­νι­κό με τον Βαρ­δι­νο­γιάν­νη και σή­με­ρα ξανά στα σχέ­δια του Αλα­φού­ζου για ένα ακόμα φα­ρα­ω­νι­κό έργο στο μη­τρο­πο­λι­τι­κό πάρκο Γουδή. Για όλους αυ­τούς τους λό­γους είναι η ώρα να αντι­στα­θού­με:

  • Για να μην γί­νουν οι πό­λεις βορά στα σχέ­δια κάθε με­γα­λο­ε­πι­χει­ρη­μα­τία
  • Για το δι­καί­ω­μα των κα­τοί­κων να εκ­φρά­ζουν χωρίς φόβο τις από­ψεις τους
  • Για βιώ­σι­μες αν­θρώ­πι­νες πό­λεις
  • Για έναν αθλη­τι­σμό για όλους/ες μα­κριά από τις αθλιό­τη­τες που δη­μιούρ­γη­σε η ακραία εμπο­ρευ­μα­το­ποί­η­σή του

Δεν θα αφή­σου­με μό­νους τους πο­λί­τες και τη δη­μο­τι­κή αρχή μιας ολό­κλη­ρης πε­ριο­χής. Αντι­δρού­με συλ­λο­γι­κά, μαζί με σω­μα­τεία ερ­γα­ζο­μέ­νων, συλ­λό­γους εκ­παι­δευ­τι­κών και γο­νέ­ων, επι­στη­μο­νι­κούς και κοι­νω­νι­κούς φο­ρείς, αθλη­τι­κούς συλ­λό­γους, νε­ο­λαί­ους και αντι­στα­σια­κούς, για να υπε­ρα­σπι­στού­με τα δι­καιώ­μα­τα των πο­λι­τών της Ν. Φι­λα­δέλ­φειας και της Ν. Χαλ­κη­δό­νας και να σπά­σου­με το φράγ­μα της σιω­πής που έχει υψω­θεί, ανα­λαμ­βά­νο­ντας πρω­το­βου­λί­ες για όλες τις ανα­γκαί­ες δρά­σεις και κι­νη­το­ποι­ή­σεις. Συμ­με­τέ­χου­με μα­ζι­κά στο κά­λε­σμα του Δήμου Φι­λα­δέλ­φειας – Χαλ­κη­δό­νας τη Δευ­τέ­ρα 15 Μαΐου στις 7μ.μ. στην Πλα­τεία της πόλης (Πλα­τεία Πα­τριάρ­χου).

ΑΡΑΝ (Αρι­στε­ρή Ανα­σύν­θε­ση)

ΑΡΚ (Αρι­στε­ρή Ρι­ζο­σπα­στι­κή Κί­νη­ση)

ΑΡΑΣ (Αρι­στε­ρή Αντι­κα­πι­τα­λι­στι­κή Συ­σπεί­ρω­ση)

ΔΕΑ (Διε­θνι­στι­κή Ερ­γα­τι­κή Αρι­στε­ρά)

ΔΙ­ΚΤΥΟ για τα πο­λι­τι­κά και Κοι­νω­νι­κά Δι­καιώ­μα­τα

Δι­κτύ­ω­ση Ρι­ζο­σπα­στι­κής Αρι­στε­ράς

Κόκ­κι­νο Δί­κτυο

Ξε­κί­νη­μα

ΟΝΡΑ – Ανα­σύν­θε­ση (Ορ­γά­νω­ση Νε­ο­λαί­ας Ρι­ζο­σπα­στι­κής Αρι­στε­ράς – Ανα­σύν­θε­ση)

Πα­ρέμ­βα­ση

 

73

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση