Καλαμάτα: 65χρονος συνελήφθη για πορνογραφικό υλικό

Καλαμάτα: 65χρονος συνελήφθη για πορνογραφικό υλικό

Screen Shot 2017-08-02 at 9.44.43 AMMε κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα, συνελήφθη και οδηγήθηκε στη δικαιοσύνη χθες, ένας 65χρονος καλαματιανός, αθλητικός παράγοντας ο οποίος κατηγορείται για το «κατέβασμα» πορνογραφικού υλικού με ανήλικους και στη συνέχεια τη διακίνησή του.

Η δικογραφία εις βάρος του, σχηματίστηκε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων του αμερικανικού οργανισμού NCMEC (National Center for Missing and Exploited Children), σύμφωνα με τα οποία εντοπίστηκαν ηλεκτρονικά ίχνη χρήστη, που απέκτησε πρόσβαση σε ιστοσελίδα διαδικτύου και υπερφόρτωσε φωτογραφικό υλικό πορνογραφίας ανηλίκων.
Τα στοιχεία αυτά τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία εξέδωσε βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το περσινό καλοκαίρι χρήστης της συγκεκριμένης ιστοσελίδας, «κατέβασε» από το ίντερνετ φωτογραφία με πολύ σκληρό περιεχόμενο. Από την άμεση ψηφιακή – διαδικτυακή αστυνομική έρευνα που επακολούθησε, προέκυψε ότι τα επίμαχα ηλεκτρονικά ίχνη αντιστοιχούν στην οικία του 65χρονου, στο νομό Μεσσηνίας.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε χθες (31 Ιουλίου) στο σπίτι του 65χρονου στο κέντρο της Καλαμάτας, με τη συνδρομή αστυνομικών της τοπικής Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σκληροί δίσκοι ηλεκτρονικού υπολογιστή και φορητά μέσα αποθήκευσης (USB).
O συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Καλαμάτας, ενώ τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω εργαστηριακή διερεύνηση.

Πηγή: http://www.ert.gr

37

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση