Δικαίωση των απεργών πείνας μετα 40 ημέρες αγώνα ✊ #lesvos #MoriaHungerStrike

Δικαίωση των απεργών πείνας μετα 40 ημέρες αγώνα ✊ #lesvos #MoriaHungerStrike

Screen Shot 2017-08-09 at 8.59.02 AMΝίκη και ελευθερία.

Η νίκη και η ελευθερία δεν μπορούν να επιτευχθούν χωρίς τη βούληση και την επιμονή.
Μαζί κάναμε μια μικρή εκστρατεία για την ελευθερία και τη δικαιοσύνη. Η εκστρατεία μας ήταν νικηφόρα. Η αλληλεγγύη μας βοήθησε στην απελευθέρωση δύο προσφύγων που δικαιούνταν άσυλο από το ελληνικό κράτος και τον ΟΗΕ, αλλά τελικά στερήθηκαν αυτό το άσυλο, φυλακίστηκαν και βασανίστηκαν.

Αλληλέγγυοι από την Ελλάδα και την Ευρώπη έδειξαν τη θέλησή τους και την επιμονή τους σε όλη αυτή την εκστρατεία. Φώναζαν στα κράτη, στις αστυνομικές αρχές και στον ΟΗΕ δηλώνοντας ότι οι ευρωπαίοι πολίτες καλωσορίζουν αυτούς που προέρχονται από χώρες εκτός της ΕΕ. Είπαν ότι θέλουν τα σύνορα να είναι ανοιχτά. Οι φωνές τους ήταν δυνατές και ξεκάθαρες. Μην υποθέτετε ότι αυτή η νίκη αφορά μόνο την ελευθερία των τριών κρατουμένων. Αυτή η νίκη είναι όλων των λαών της Ευρώπης, όλων των λαών της Γης. Η καρδιά αυτής της νίκης είναι οι λαοί που νικούν το κράτος.

Συγχαίρω τους απελευθερωμένους πρόσφυγες επειδή είχαν τόσο καλούς ανθρώπους γύρω τους, που ποτέ δεν τους άφησαν μόνους τους, ούτε για μία στιγμή. Συγχαίρω τους ανθρώπους για το γεγονός ότι έχουν τόσο μεγάλο πνεύμα και τόσο ισχυρή θέληση.

Η απεργία πείνας τελείωσε σήμερα. Ήμασταν νικητές. Ο αγώνας θα συνεχίζεται πάντα όσο παραμένει η αδικία. Φυλακές εξακολουθούν να υπάρχουν στον κόσμο μας καθώς και σύνορα, τα οποία συνεχίζουν να διαχωρίζουν τους ανθρώπους τον έναν από τον άλλο.

Ας μην σηκώσουμε τα χέρια ψηλά.
Ας γεμίσουμε αυτή τη μέρα με χαρά.
Έχουμε τερματίσει ΝΙΚΗΦΟΡΑ την απεργία πείνας μετά από 41 ημέρες.

Arash Hampay, Λέσβος, 8 Αυγούστου 2017

Πηγή: https://enoughisenough14.org/2017/08/08/moriahungerstrike-ended-bahrooz-arash-kozhin-hussein-released-from-moria/

307

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση