Διέρρευσε: Οι οργανωτικές συναντήσεις που οδήγησαν στη Νεοναζιστική Τρομοκρατία στο #Charlottesville

Διέρρευσε: Οι οργανωτικές συναντήσεις που οδήγησαν στη Νεοναζιστική Τρομοκρατία στο #Charlottesville

Screen Shot 2017-08-17 at 10.28.06 PMCharlottesville, VA – Διέρρευσαν ηχογραφημένες συζητήσεις από την εφαρμογή Discord, οι οποίες αποκαλύπτουν πως νεοναζί και ακροδεξιοί προετοιμάζονταν για τη συγκέντρωση που έγινε το περασμένο Σαββατοκύριακο με την ονομασία «Unite the Right” (“Ενώστε τη Δεξιά»), η οποία συγκέντρωσε κάποιες εκατοντάδες ρατσιστές στη πόλη του Charlottesville.
Οι διάφορες παρατάξεις νέο-ναζί, ακροδεξιών και οπαδών του Τραμπ, εκμεταλλεύτηκαν τους διακομιστές του Discord για τις συζητήσεις τους, αναφέροντας πολλές λεπτομέρειες για τις ενέργειες τους, σχεδιάζοντας μέσω αυτών τις συγκεντρώσεις τους, που κατέληξαν στο φόνο της 32χρονης Heather Heyer και τον τραυματισμό 20 ακόμη ατόμων από τον νεοναζί James Alex Fields, Jr.
«Στην εφαρμογή Discord, όλα τα μέλη της ακροδεξιάς έχουν δημιουργήσει εκεί λογαριασμούς και υπήρξε επικοινωνία μεταξύ τους εδώ και έξι μήνες,» αναφέρει ο Keegan Hankes, αναλυτής εκ μέρους του ‘Southern Poverty Law Center’.
Η συνομιλία με την ονομασία «Unite The Right» πραγματοποιήθηκε στις 10 Αυγούστου 2017 για να συντονίσουν την κινητοποίηση, με πρωτοβουλία του ακροδεξιού οργανωτή Eli Mosely. Η ομαδική συζήτηση, αφορά τις ‘Γενικές Διαταγές’ σε μορφή PDF, που σύνταξε ο Mosely για τους παραβρισκόμενους.

Το λινκ για τις “διαταγές” εδώ:
http://www.unicornriot.ninja/wp-content/uploads/2017/08/OpOrd3_General.pdf

Στα screenshot φαίνεται η προετοιμασία της οργανωτικής συνάντησης, όπου ο Mosley ζητάει να παρευρεθεί ένας εκπρόσωπος από κάθε οργάνωση:

Screen Shot 2017-08-17 at 10.27.44 PMScreen Shot 2017-08-17 at 10.30.56 PMScreen Shot 2017-08-17 at 10.31.23 PM

Οι ταυτότητες των ομιλητών παραμένουν άγνωστες, αλλά τα στοιχεία δείχνουν ότι είναι στελέχη ή έστω απλά μέλη οργανώσεων που συμμετείχαν στο ‘Unite The Right’. Ένας ομιλητής αποκαλεί έναν άλλον, “Illegal Aryan.” Illegal Aryan είναι το ψευδώνυμο του Mark Daniel Reardon, ενός κατοίκου στη Philadelphia, ο οποίος ήταν παρών σε νέο-ναζιστική συγκέντρωση στο Pikeville, KY στις 29 Απριλίου. Ο Reardon αποκαλύφτηκε φέτος, ως υπαίτιος για τα ρατσιστικά φυλλάδια που είχαν αναρτηθεί στο Upenn campus στη Philadelphia.
Οι ηχογραφήσεις δίνουν μια ξεκάθαρη εικόνα ότι θα κατέβαιναν οπλισμένοι οι νεοναζί, ρατσιστές (και μέλη της ΚΚΚ) αλλά και ακροδεξιοί, για να επιβληθούν στην πόλη, παρά την θέληση των κατοίκων. Δείχνει επίσης τις προθέσεις τους, να βλάψουν οποιονδήποτε τους εναντιωθεί.
Σχολιάσανε επίσης την άποψη ότι οι αστυνομικές αρχές ήταν υποστηρικτικές απέναντί τους, καθώς επίσης και ότι είναι θετικοί σε καλέσματα σε “πογκρόμ των μη-λευκών πολιτών”, υπό την συνθήκη ότι η άποψη αυτή εκφραστεί με “πιασάρικο” τρόπο:
“Σκοπός μας είναι να κερδίσουμε τη συμπάθεια για την ανωτερότητα των λευκών καθώς και μια γενική ενότητα της δεξιάς εναντίον των κομμουνιστών που θα έρθουν να μας εμποδίσουν… Αν μιλήσετε π.χ στο MSNBC σε συνεντεύξεις λέγοντας «Ναι, νομίζω ότι πρέπει να σκοτώσουμε κάθε μη λευκό στον πλανήτη» … , δεν έχω κανένα πρόβλημα να το ακούσω αυτό σε ένα podcast ή οτιδήποτε άλλο εσωτερικό μας, αλλά δεν είναι ο στόχος αυτής της κινητοποίησης. Οπότε θα πρέπει να προσπαθήσουμε να το διατηρήσουμε το στόχο: να προσπαθήσουμε να κερδίσουμε όσο δυνατόν περισσότερη συμπάθεια στον αγώνα μας υπέρ των λευκών.” – Ομιλητής του “Unite the Right”.

Οι οργανωτές του κινήματος ‘Unite The Right’ αναφέρθηκαν στα σχέδια ‘πράσινο’, ‘κίτρινο’ και κόκκινο, που θα χρησιμοποιούντο ανάλογα με την αδειοδότηση ή μη της κινητοποίησής τους και την προθυμία της αστυνομίας να συνεργαστεί μαζί τους όσον αφορά την ασφάλειά τους. Δηλώσανε επίσης τις προθέσεις τους να επινοήσουν νέους τρόπους για κλιμάκωση στις τακτικές τους εναντίον των αντιρατσιστών και αντιφασιστών αντιπάλων τους.
«Δεν ξέρω πώς θα αντιμετωπίσουμε αυτό το πρόβλημα καθώς πάντα προσπαθούν να μας σταματήσουν. Προσπαθούμε να βρούμε λύση σε αυτό το πρόβλημα.» – Ομιλητής του “Unite the Right”.
Μιλάνε επίσης για την διάπραξη γενοκτονίας εβραίων με τη χρήση χημικών αερίων.
Όταν ένας από τους οργανωτές αναφέρθηκε στη πιθανή απόπειρα των αντιρατσιστικών διαδηλωτών να χρησιμοποιήσουν δυνατότερα ηχεία να ‘πνίξουν’ τα δικά τους, ένας άλλος απάντησε ότι θα τους επιτεθούν με ακροδεξιές ‘ομάδες θανάτου’.
Η παρακάτω ηχογράφηση δόθηκε στη δημοσιότητα από άγνωστη πηγή στις 10 Αυγούστου 2017 παρμένη από τους διακομιστές της εφαρμογής Discord.

Όσον αφορά τη γενική συμπεριφορά, αναφέρθηκε: «Πρέπει να καταλάβετε ότι προσπαθούμε να κερδίσουμε την υποστήριξη των λευκών και της δεξιάς. Μην χρησιμοποιείτε στρατιωτικούς χαιρετισμούς (όλοι καταλαβαίνουμε τι εννοεί) καθώς κάμερες βρίσκονται παντού.»
Όσον αφορά τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αναφέρθηκε: «Δώστε βάση στο Discord και τους λογαριασμούς στο Twitter. Προσέξτε τα ‘hash tags #’ που χρησιμοποιούμε. Είναι σημαντικό όσοι δεν είναι εκεί να ενισχύσουν το συμβάν με τη χρήση των κοινωνικών μέσων δικτύωσης. »

«Για αυτό το λόγο λοιπόν έχει σημασία να είστε στις ομάδες μας μέσα στο Discord. Στο μέλλον, δεν θα προγραμματίζουμε ανοιχτά αυτές τις δραστηριότητες, ούτε θα τις ανακοινώνουμε 3 μήνες προκαταβολικά. Μέσα από τα δίκτυά μας θα παρακολουθείτε τις εξελίξεις και θα ενημερώνεστε.» – Ομιλητής στο “Unite the Right” Discord voice chat, 10 Αυγούστου 2017.

Mετάφραση: Κατερίνα Ράιλυ, Μάριος Αυγουστάτος
Πηγή: http://www.unicornriot.ninja/?p=18194

213

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση