Τρομοκρατική σύλληψη αγωνιστή στη Γαλλία

Τρομοκρατική σύλληψη αγωνιστή στη Γαλλία

1Ο Georges Louis, εκπρόσωπος συνδικάτου στη CGT και ακτιβιστής της Αραβικής Κόκκινης Αντίστασης, συνελήφθη στις 17 Ιανουαρίου μετά από μια σκληρή έρευνα στο σπίτι του. Με βάση τις αντιτρομοκρατικές μεθόδους που εφαρμόζονται κατά αγωνιστών στη Γαλλία ήταν αδύνατο να μαθευτεί από την αρχή για ποιους λόγους συνελήφθη.

Μια υπόθεση ήταν ότι η έρευνα συνδέθηκε με προηγούμενη δίκη, τον περασμένο Νοέμβρη, στην οποία να καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 5 μηνών για συμμετοχή σε συγκρούσεις με την αστυνομία κατά τη διάρκεια διαδήλωσης κατά του εργατικού νόμου XXL.

Τελικά ο λόγος ήταν ότι το DNA του Georges Louis βρέθηκε στην πραγματικότητα σε μια «ψεύτικη βόμβα» (ένα σακίδιο που περιέχει μια δεξαμενή αερίου, ένα κουτί και καλώδια) που βρέθηκαν στο δρόμο διεξαγωγής της COP21 (Διάσκεψη για την Κλιματική Αλλαγή) πριν από δύο χρόνια. Μόνο πρόσφατα το DNA είχε συγκριθεί με το δικό του και ξεκίνησε η αναζήτησή του. Ο εισαγγελέας πρότεινε τη καταδίκη του για 18 μήνες, αλλά τελικά καταδικάστηκε σε 6 μήνες «εκπαίδευσης του πολίτη» με δικά του έξοδα και αφέθηκε ελεύθερος μετά από ακρόαση χθες.

Πηγή: https://liberationpolular.wordpress.com

61

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση