Μ. Τετάρτη 4.4.2018 – 6.30μμ Σύνταγμα. ΟΧΙ σε νέα «Φαρμακονήσια», Κυβέρνηση – ΕΕ δολοφονούν!

Μ. Τετάρτη 4.4.2018 – 6.30μμ Σύνταγμα. ΟΧΙ σε νέα «Φαρμακονήσια», Κυβέρνηση – ΕΕ δολοφονούν!

1Όλες/οι την Μ. Τετάρτη, 6.30 μμ, στο Σύνταγμα. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη δολοφονία 16 προσφύγων στο ναυάγιο στο Αγαθονήσι.

Δεν ήταν ατύχημα, ήταν έγκλημα της αστυνομίας, του λιμενικού με πολιτική ευθύνη της κυβέρνησης, σε αγαστή συνεργασία με την ΕΕ.

Η Κίνηση «Απελάστε το Ρατσισμό» στηρίζει και καλεί στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Οι επιζώντες πρόσφυγες καταγγέλλουν, δίνοντας στη δημοσιότητα τα στοιχεία από τα κινητά τηλέφωνα συγγενών τους (Spiegel – Εφημερίδα των Συντακτών) ότι είχαν κοινοποιήσει στο 112*, στην αστυνομία και το λιμενικό το γεωγραφικό στίγμα της βάρκας με τους πρόσφυγες που βυθιζόταν από το πρωί της 16ης Μαρτίου. Όμως, το λιμενικό έφτασε μία μέρα μετά, στις 17 Μαρτίου και μάλιστα ισχυρίζεται, με τη συγκάλυψη κυβερνητικών στελεχών, ότι ειδοποιήθηκε στις 17 Μάρτη και όχι νωρίτερα, σε αντίθεση με αυτό που ισχυρίζονται οι πρόσφυγες.

Η αλήθεια είναι ότι τους άφησαν να πνιγούν.
Αν είχαν επέμβει εγκαίρως, θα είχαν σωθεί 16 ανθρώπινες ζωές, ενήλικες και μικρά παιδιά.

Απαιτούμε να αποδοθούν εδώ και τώρα οι ποινικές ευθύνες και να χυθεί άπλετο φως στις συνθήκες που πραγματοποιήθηκε το ναυάγιο στο Αγαθονήσι. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ φέρει τις πλήρεις και ακέραιες πολιτικές ευθύνες. Πρόκειται για κυβέρνηση που πραγματοποιεί τις πολιτικές αποτροπής της προσφυγιάς, σε αγαστή συνεργασία με ΕΕ και ΝΑΤΟ, με κόστος καθημερινά δεκάδες ζωές στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο, ανθρώπων που ξεριζώνονται για να ξεφύγουν από τον πόλεμο, τη φτώχεια, για καλύτερη ζωή για τους ίδιους και τα παιδιά τους…

Απέναντι στις ρατσιστικές πολιτικές, απέναντι στη φτώχεια και την εξαθλίωση, τις πολεμικές ιαχές που εντείνονται με εθνικιστικά χαρακτηριστικά, ουσιαστικά για τα συμφέροντα των πολυεθνικών του πετρελαίου και της όξυνσης των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, η κοινωνική δύναμη που μπορεί να αντισταθεί και να νικήσει είναι ο κοινός αγώνας ντόπιων, προσφύγων και μεταναστών. Αγώνας για ίσα δικαιώματα και καλύτετρη ζωή για όλους.

Απαιτούμε:
– κατάργηση της συμφωνίας της ντροπής Τουρκίας – ΕΕ για την αποτροπή των προσφύγων
– ανοιχτά σύνορα για τους πρόσφυγες προς τις χώρες όπου επιθυμούν να ζήσουν
– μεταφορά όλων των προσφύγων από τα άθλια hot-spot των νησιών του Αιγαίου, στην ενδοχώρα και τη στέγασή τους σε διαμερίσματα αντί για κλειστά ή “ημι-ανοιχτά” προσφυγικά camp. Πρόνοια για τη σίτιση και τις βασικές τους ανάγκες. Άσυλο και πλήρη κοινωνικά δικαιώματα.
– πρόσβαση όλων των προσφυγόπουλων σε πρωινές βάρδιες στα σχολεία, με στελέχωση των τμημάτων υποδοχής.
– να σταματήσουν οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στη Μέση Ανατολή και την Αφρική, που γεννούν ακόμα μεγαλύτερα προσφυγικά ρεύματα και απειλούν την περιοχή με γενικότερη ανάφλεξη. Καμία συμμαχία της Ελλάδας με τους χασάπηδες του Ισραήλ και τη χούντα της Αιγύπτου υπό τη σκέπη ΕΕ και ΝΑΤΟ.


Δεν θα επιτρέψουμε να περάσει «στα ψιλά» το νέο «Φαρμακονήσι»!

Κίνηση «Απελάστε το Ρατσισμό»



*Αρμόδιος φορέας για τον τηλεφωνικό αριθμό 112 είναι η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας στο Υπουργείο Προστασίας του
Πολίτη. Λειτουργεί αυτόνομο τηλεφωνικό κέντρο για να εξυπηρετεί σε 24ωρη βάση τους πολίτες και τους επισκέπτες της χώρας σε περιπτώσεις που χρειαστούν βοήθεια.
Πηγή: http://civilprotection.gr/el/%CE%B5%CF%85%CF%81%CF%89%CF%80%CE%B1%CF%8A%CE%BA%CF%8C%CF%82-%CE%B1%CF%81%CE%B9%CE%B8%CE%BC%CF%8C%CF%82-%CE%AD%CE%BA%CF%84%CE%B1%CE%BA%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B1%CE%BD%CE%AC%CE%B3%CE%BA%CE%B7%CF%82

163

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση