Ψηφίστηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο για την αναδοχή

Ψηφίστηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο για την αναδοχή

Υπερψηφίστηκε με μεγάλη πλειοψηφία το επίμαχο άρθρο 8 του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με τα μέτρα προώθησης του θεσμού για την υιοθεσία και αναδοχή, που δίνει τη δυνατότητα αναδοχής σε ομόφυλα ζευγάρια που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης.

Ειδικότερα, σε σύνολο 264 βουλευτών, υπέρ του άρθρου 8 τάχθηκαν 161 έναντι 103 βουλευτών που καταψήφισαν, ενώ 36 ήταν απόντες.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ απουσίαζαν η Γεωργία Γεννιά, ο Μάρκος Μπόλαρης και ο Γιάννης Καραγιάννης που είχαν εκφράσει ενστάσεις, καθώς και η Νίνα Κασσιμάτη, η Άννα Βαγενά, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος. Απών και ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής που έλεγε σε πηγαδάκι ότι ήρθε καθυστερημένος και δεν πρόλαβε να ψηφίσει.

Από τους ΑΝΕΛ ο Βασίλης Κόκκαλης έστειλε επιστολική ψήφο με την οποία δήλωσε ότι καταψηφίζει το άρθρο 8.

Απουσίαζαν επίσης ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος και η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, ενώ δύο βουλευτές του κόμματος, ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος και ο Κώστας Ζουράρις είπαν «ναι», κόντρα στην επίσημη θέση του κόμματος.

Από την ψηφοφορία απουσίαζε σχεδόν η μισή Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, με τους παρόντες βουλευτές να δηλώνουν «παρών».

Πηγή: cnn.gr

104

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση