Όλοι και όλες στην αντιφασιστική – αντιρατσιστική πορεία το Σάββατο 12 Μάη, στις 6 στην πλατεία Κύπρου

Όλοι και όλες στην αντιφασιστική – αντιρατσιστική πορεία το Σάββατο 12 Μάη, στις 6 στην πλατεία Κύπρου

ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑ, ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ

ΝΤΟΠΙΟΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ – ΕΣ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΣΕ ΡΑΤΣΙΣΜΟ,ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΜΝΗΜΟΝΙΑ

Οι υπόδικοι νεοναζί εκμεταλλευόμενοι την ρατσιστική πολιτική της κυβέρνησης η οποία εκτός από τον εγκλωβισμό και προσφύγων ανέχεται και ενθαρρύνει μέχρι και ρατσιστικές επιθέσεις όπως στο πρόσφατο περιστατικό στη Λέσβο –που τα ΜΑΤ επέλεξαν να συλλάβουν πρόσφυγες και όχι τους φασίστες που τους επιτέθηκαν- προσπαθούν να ξανασηκώσουν κεφάλι.

Τον τελευταίο χρόνο και στην Καλλιθέα, πατώντας πάνω στη δυσαρέσκεια και στην απογοήτευση που δημιουργεί η μνημονιακή πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ,και με διάφορες αφορμές όπως τις επετείους της 28ης Οκτωβρίου 2017 και της 25ης Μαρτίου 2018 εκμεταλΛευόμενοι και την έξαρση του εθνικισμού και της πολεμοκαπηλείας που καλλιεργείται από το σύστημα, κυβέρνηση – αντιπολίτευση – ΜΜΕ. Σε συνδυασμό με την πρόθεσή τους να κατέβουν στις δημοτικές εκλογές, προσπαθούν να επανεμφανιστούν δημόσια.

Εμείς οι από κάτω, ντόπιοι – μετανάστες και πρόσφυγες, δεν έχουμε τίποτα κοινό με το «εθνικό» αφήγημα που προετοιμάζει τη νομιμοποίηση πολεμικών συγκρούσεων με τη γείτονα Τουρκία. Μέρος της δράσης τους ήταν η επίθεση σε μέλη της ΚΕΕΡΦΑ μετά το πέρας της παρέμβασης αντιφασιστών/τριών την 25η Μαρτίου 2017 και η φασιστική μοτοπορεία στις 4 Μάη που βρόμισε τους δρόμους της Καλλιθέας και της Νέας Σμύρνης με χρυσαυγίτικα τρικάκια.

Την ημέρα της Πρωτομαγιάς φασιστοειδή επέλεξαν να εισέλθουν μέσα στο σχολικό συγκρότημα του Αγίου Νικολάου στην Καλλιθέα και να μαγαρίσουν τους τοίχους με τα συνθήματα και τα εμβλήματά τους. Να λερώσουν ένα σχολικό συγκρότημα το οποίο με ενέργειες των συλλόγων, των εκπαιδευτικών, των διευθυντών και των μαθητών είχε γίνει μια εξαιρετική εικαστική παρέμβαση. Το ίδιο βράδυ επέλεξαν οι φασίστες της Χρυσής Αυγής να εισβάλλουν σε (άδεια εκείνη την ώρα) σχολεία στην Καλλιθέα (και στη συνέχεια πέρασαν στη Νέα Σμύρνη) και να μαγαρίσουν τους τοίχους με τα συνθήματα και τα εμβλήματά τους. Σε κάθε περιστατικό οι νεοναζί, υπενθύμισαν ακόμη μια φορά με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι εχθρός τους ήταν και θα είναι πάντα η ριζοσπαστική αριστερά, οι μετανάστες/τριες, οι εργαζόμενοι/ες.

Εμείς τους απαντάμε: Στην Καλλιθέα, γειτονιά ντόπιων και ξένων εργαζόμενων, γειτονιά της αντίστασης το ’40, δεν χωράνε νεοναζί! Οι οι νέοι/ες, άνεργοι/ες,εργαζόμενοι/ες, ντόπιοι και μετανάστες της Καλλιθέας έχουν ήδη εξαφανίσει μια φορά τους ναζί από τη γειτονιά και θα τους ξαναδιώξουν, μαζί με τις μνημονιακές και ρατσιστικές πολιτικές που τους ανοίγουν το δρόμο.

Ο ρατσισμός επιστρατεύεται για να διαιρέσει την εργατική τάξη, αλλά εμείς δεν πρέπει να πέσουμε στην παγίδα: Έλληνες και «ξένοι» είμαστε φτωχοί, έχουμε κοινά προβλήματα, κοινούς εχθρούς και κοινό συμφέρον να παλέψουμε μαζί για έναν κόσμο χωρίς φτώχεια, πόλεμο και ξεριζωμό. Πολύ περισσότερο που η Ελλάδα συμμετέχει στον πόλεμο της Μ.Ανατολής, είναι καθήκον μας εδώ να διεκδικήσουμε να κλείσουν τα στρατόπεδα, να νομιμοποιηθούν οι μετανάστες, να δοθεί άσυλο στους πρόσφυγες, να ανοίξουν τα σύνορα από την Ανατολή και προς τη Δύση.

Ενωμένοι θα νικήσουμε!

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ – ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 12 ΜΑΗ 2018 ΚΑΙ ΩΡΑ 18.00 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΥΠΡΟΥ

ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΦΑΣΙΣΜΟΣ

• Τσακίστε τα μνημόνια και τους νεοναζί

• Όχι στις εξορύξεις και τους αγωγούς. Έλληνες και Τούρκοι εργάτες ενωμένοι. Εχθρός μας είναι το ελληνικό κεφάλαιο και ο ελληνικός εθνικισμός.

• Οχι στον πόλεμο που δημιουργεί την προσφυγιά

• Ανοιχτά σύνορα, άσυλο και στέγη σε όλους τους πρόσφυγες, κατάργηση της συμφωνίας Τουρκίας-Ελλάδας-ΕΕ

• Λεφτά για κοινωνικές δαπάνες και δουλειές, όχι για εξοπλισμούς και στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Κίνηση «Απελάστε τον Ρατσισμό» Καλλιθέας

174

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση