Μήνυση κατά των ΜΑΤατζήδων που τον χτύπησαν κατέθεσε ο Ρωμανός Αγγελής

Μήνυση κατά των ΜΑΤατζήδων που τον χτύπησαν κατέθεσε ο Ρωμανός Αγγελής

Την Τετάρτη 18 Μάρτη 2018, έξω από συμβολαιογραφείο που πραγματοποιούσε πλειστηριασμούς α’ κατοικίας, αυτός και αγωνιστές δέχθηκαν την ωμή και απρόκλητη βία των αστυνομικών δυνάμεων, με αποτέλεσμα όχι μόνον να τραυματιστεί αλλά και να συλληφθεί

Ο Αλέξανδρος Ρωμανός – Αγγελής, μέλος της Ενωτικής Πρωτοβουλίας κατά των Πλειστηριασμών και ένας εκ των τριών συλληφθέντων την Τετάρτη 14 Μάρτη 2018, κατά τη διάρκεια κινητοποίησης κατά των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας έξω από το συμβολαιογραφείο επί της οδού Θεμιστοκλέους 42, κατέθεσε σήμερα μήνυση στην Εισαγγελία Αθηνών για την επίθεση ωμή και βίαιη επίθεση που δέχτηκε από τους αστυνομικούς των ΜΑΤ, που είχαν εντολή να διαλύσουν τη διαδήλωση.

«Σήμερα κατέθεσα μήνυση για τις αθλιότητες των αστυνομικών στην κινητοποίηση κατά των πλειστηριασμών την Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018. Οι αστυνομικοί λειτουργώντας ως πραιτοριανοί της Κυβέρνησης των Μνημονίων και των Τραπεζών μας επιτέθηκαν, μας έβριζαν και εν τέλει μας οδήγησαν σιδηροδέσμιους στο αυτόφωρο ως εγκληματίες την ίδια στιγμή που ντόπιο και ξένο κεφάλαιο εγκληματεί συστηματικά σε βάρος της κοινωνίας. Η αστυνομική αυθαιρεσία στο εξής δεν θα μένει αναπάντητη. Η προσπάθεια τρομοκράτησης του κινήματος, των αγωνιστών και της κοινωνίας με στόχο την συνέχιση των μνημονιακών πολιτικών δεν θα περάσει. Συνεχίζουμε δυναμικά. ΔΕΝ φοβόμαστε», αναφέρει ο ίδιος σε δήλωσή του.

Υπενθυμίζεται πως την ημέρα εκείνη οι αστυνομικοί, απρόκλητα και με απίστευτη αγριότητα, επιτέθηκαν με ωμή βία στους διαδηλωτές, συλλαμβάνοντας τρεις εξ αυτών. Επετέθησαν και κατά των δημοσιογράφων και φωτορεπόρτερ που κάλυπταν τη διαδήλωση, ενώ ένα περιπολικό κόντεψε να παρασύρει έναν δημοσιογράφο. Οι πέντε σοβαρότερα τραυματισμένοι μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο. Επίσης οι αστυνομικοί σήκωσαν στα χέρια και πέταξαν κάτω μία αγωνίστρια του κινήματος, που κατάφερε να περάσει τον αστυνομικό κλοιό έξω από το συμβολαιογραφείο.

Πηγή: http://ergasianet.gr

179

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση