Η ιστορία πίσω από το συγκλονιστικό εξώφυλλο του Time

Η ιστορία πίσω από το συγκλονιστικό εξώφυλλο του Time

Με τίτλο «Welcome to America» (Καλωσόρισες στην Αμερική), σε κόκκινο φόντο ένα κοριτσάκι που κλαίει γιατί χωρίζεται από τους γονείς του και απέναντι του ο Τραμπ. Αυτό είναι το πρωτοσέλιδο του Time, μετά το σάλο που έχει προκληθεί από την πολιτική της κυβέρνησης Τραμπ, που επιβάλλει τον χωρισμό των παιδιών παράτυπων μεταναστών από τους γονείς τους.

Η αρχική φωτογραφία τραβήχτηκε σε ένα κέντρο κράτησης μεταναστών στα σύνορα ΗΠΑ- Μεξικού από τον φωτογράφο του Getty Images, Τζον Μουρ, και έχει αναπαραχθεί από πολλά έντυπα.

«Η κόρη μου έχει αναχθεί σε σύμβολο του χωρισμού των παιδιών στα αμερικανικά σύνορα. Ίσως μάλιστα να άγγιξε την καρδιά του προέδρου Τραμπ», σχολίασε ο πατέρας του κοριτσιού, Ντένις Βαλέρο, σε συνέντευξή του στο Reuters.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η κόρη του και η μητέρα της, η Σάντρα Σάντσες, κρατούνται μαζί στην πόλη Μακάλεν στο Τέξας, όπου η Σάντσες υπέβαλε αίτηση για την παροχή ασύλου.

Η υφυπουργός Εξωτερικών της Ονδούρας Νέλι Χερές επιβεβαίωσε την εκδοχή του Βαλέρα.

Ο Βαλέρα επεσήμανε ότι εξεπλάγη και συγκλονίστηκε όταν πρωτοείδε τη φωτογραφία της κόρης του να κλαίει στην τηλεόραση. «Αυτό που της συνέβαινε εκείνη τη στιγμή θα ράγιζε την καρδιά οποιουδήποτε», είπε.

Η φωτογραφία χρησιμοποιείται τώρα σε μια εκστρατεία που έγινε μέσω Facebook και η οποία έχει συγκεντρώσει 17 εκατομμύρια δολάρια σε δωρεές από σχεδόν μισό εκατομμύριο ανθρώπους για το Refugee and Immigrant center for Education and Legal Services (RAICES), μια μη κυβερνητική οργάνωση με έδρα το Τέξας που προσφέρει νομική στήριξη σε πρόσφυγες και μετανάστες.

Πηγή: tvxs.gr

371

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση