«Όχι» Κοντονή στην έκδοση της νεαρής Μολδαβής – θύματος trafficking

«Όχι» Κοντονή στην έκδοση της νεαρής Μολδαβής – θύματος trafficking

«Κόντρα» στο «ναι» του Αρείου Πάγου, ο υπουργός Δικαιοσύνης ανακοίνωσε τη δική του απόφαση στη σημερινή συνέντευξη Τύπου.

Ο Σταύρος Κοντονής κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ανακοίνωσε σήμερα πως με απόφασή του δεν θα εκδοθεί τελικά στη Μολδαβία η 28χρονη Μολδαβή υπήκοος, θύμα trafficking, για την οποία ο Άρειος Πάγος είχε αποφανθεί υπέρ της εκδοσης της.

Έζησε τον «εφιάλτη» του trafficking στα χέρια των μαστροπών της για πέντε περίπου μήνες, αλλά κατάφερε να δραπετεύσει και να μιλήσει στις ελληνικές διωκτικές αρχές για το κύκλωμα της σωματεμπορίας που είχε εκμεταλλευτεί τόσο την ίδια όσα και άλλες κοπέλες. Μετά τα όσα εξιστόρησε σε αστυνομικούς και εισαγγελείς για τους δυνάστες της, που την κρατούσαν φυλακισμένη σε ένα διαμέρισμα και την ανάγκαζαν να εκδίδεται, χαρακτηρίστηκε ως «θύμα trafficking».

Ωστόσο, ο Άρειος Πάγος με απόφασή του την προηγούμενη βδομάδα είχε πει «ναι» στην έκδοσή της, εναποθέτοντας την τύχη του κοριτσιού στον Σταύρο Κοντονή, αφού ο μόνος που μπορούσε να μπλοκάρει πλέον την έκδοση της νεαρής γυναίκας ήταν ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Πηγή: http://www.lawandorder.gr

99

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση