Δικαστική δικαίωση για τον χώρο φιλοξενίας προσφύγων ΠΙΚΠΑ στη Μυτιλήνη

Δικαστική δικαίωση για τον χώρο φιλοξενίας προσφύγων ΠΙΚΠΑ στη Μυτιλήνη

Από το ρεπορτάζ του ΑΠΕ ΜΠΕ

Το Μονομελές Πρωτοδικείο Μυτιλήνης απέρριψε το αίτημα λήψης ασφαλιστικών μέτρων που είχαν καταθέσει ξενοδόχοι της περιοχής του αεροδρομίου της Μυτιλήνης κατά της οργάνωσης «Αλληλεγγύη Λέσβου». Με την αίτηση τους οι ξενοδόχοι είχαν ζητήσει το κλείσιμο του ανοικτού χώρου φιλοξενίας προσφύγων στις πρώην εγκαταστάσεις των κατασκηνώσεων του ΠΙΚΠΑ κοντά στο αεροδρόμιο της πόλης. 

Την ίδια ώρα κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής έδωσαν στη δημοσιότητα κείμενο διαμαρτυρίας με 800 υπογραφές δηλώνοντας ότι θα συνεχίσουν το δικαστικό αγώνα  διεκδικώντας ο χώρος των πρώην κατασκηνώσεων να επιστραφεί εκεί όπου ανήκε, στα παιδιά.

Όπως είναι γνωστό η περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου αποφάσισε το κλείσιμο της δομής του ΠΙΚΠΑ μετά από έλεγχο των αρμόδιων υγειονομικών υπηρεσιών κρίνοντας το «επικίνδυνο για τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον».
Ας σημειωθεί πως ο υγειονομικός έλεγχος έγινε σε μια περίοδο που το ΠΙΚΠΑ φιλοξενούσε εκτάκτως περίπου 300 επιπλέον  πρόσφυγες, οι περισσότεροι των οποίων, όντας Κούρδοι, είχαν μεταφερθεί εκεί από την Αστυνομία μετά από τα σοβαρά επεισόδια στον καταυλισμό του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας το βράδυ της 25ης Μαΐου κατά τη διάρκεια των οποίων πολλοί από αυτούς κινδύνευσαν (κάποιοι τραυματίστηκαν μάλιστα).

Κατά της απόφασης της περιφερειάρχου έχει προσφύγει στον ελεγκτικό μηχανισμό της Αποκεντρωμένης Αυτοδιοίκησης Αιγαίου η οργάνωση «Αλληλεγγύη Λέσβου».

54

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση