Καταγελεια από κρατουμένους Δ’ πτέρυγας Κορυδαλλού

Καταγελεια από κρατουμένους Δ’ πτέρυγας Κορυδαλλού

Ο συγκρατούμενός μας Π.Θ. 55 ετών , είναι πολυχειρουργημένος με σπασμένη σπονδυλική στήλη και λαμες .
Λάμες έχει και στο δεξί του χέρι στο ύψος του μπράτσου , οι οποίες ύστερα από ιατρική γνωμάτευση χρήζουν άμεσης και επείγουσας αντικατάστασης με χειρουργική επέμβαση, διότι εδώ και αρκετό καιρό λογω ισχυρής φλεγμονής στο επίμαχο σημείο στάζει πύελος ασταμάτητα , με άμεσο κίνδυνο ακόμα και ακρωτηριασμού .
Επίσης , του έχει αφαιρεθεί η σπλήνα μετά το τροχαίο που του προκάλεσε ολα τα παραπάνω όταν ήταν λεύτερος .
Σημειωτέον , βρίσκεται κρατούμενος για ένα γραμμάριο κοκαΐνης (!)
Ενώ κάποιοι «άλλοι» με δύο τόνους ηρωίνης κυκλοφορούν ελεύθεροι και θα συνεχίσουν , με τις ευλογίες της Δικαιοσύνης εννοείται !
Ο συγκρατούμενός μας απευθύνθηκε στο ιατρείο του καταστήματος για ιατρική φροντίδα λίγο πριν ανέβει στη φυλακή της Λάρισας από πού κατάγεται κιόλας , για δικονομικούς λόγους .
Στη Λάρισα είχε κανονιστεί ραντεβού με τον γιατρό που τον χειρούργησε όταν ήταν λεύτερος η φυλακή της Λάρισας όμως αρνήθηκε να τον κρατήσει για το χειρουργείο , επικαλούμενη «διοικητικούς λόγους» , παρότι ο γιατρός επεσήμανε λέγοντας ότι πρέπει εσπευσμένα να καθαριστεί η φλεγμονή και να παραμείνει στη φυλακή Λάρισας για να τον χειρουργήσει ο ίδιος αντικαθιστώντας του τις λάμες !
Επιστρέφοντας στη φυλακή Κορυδαλλού , αποτάνθηκε στο γιατρό του καταστήματος Χουγιούρη Κυριάκο για ιατρικη βοήθεια , ο οποίος με τη συνήθη εφαρμοζόμενη πρακτική σε τέτοιες περιπτώσεις – ως όφειλε – μετέθεσε το πρόβλημα και τις ευθύνες εκ των πραγμάτων , στέλνοντάς τον στο Νοσοκομείο κρατουμένων Αγιος Παύλος με παραπεμπτικό .
Όπου εκεί παρέμενε χωρίς ενημέρωση αν θα εγχειριστεί και πότε . Σημειωτέον , ότι η τριτοκοσμική απο θέμα συνθηκών κατάσταση στο νοσοκομείο κρατουμενων Άγιος Παύλος , είναι πολλαπλώς εκτεθειμένη και γνωστή σε όλη την Ευρώπη για τις άθλιες συνθήκες και τις αλλεπάλληλες και συνάμα ντροπιαστικές καταδικες της χώρας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο δικαιωμάτων του ανθρώπου (ΕΔΔΑ).
Ο άνθρωπος αυτός στο νοσοκομείο κρατουμένων Κορυδαλλού κινδυνεύει από επιπλεον μολύνσεις , λαμβάνοντας υπόψη ότι δεν έχει σπλήνα !
Επίσης , ο Άγιος Παύλος με έγγραφό του προς το Υπουργείο Δικαιοσύνης πρότεινε να τον χειρουργήσει ο ίδιος γιατρός που τον χειρούργησε στη Λάρισα , το Υπουργείο προφανώς και δεν απάντησε στο έγγραφο ποτέ !
Απογοητευμένος και χωρίς ένα χρονοδιάγραμμα πάνω-κάτω πότε θα λυθεί το σοβαρό πρόβλημα της υγειας του , αναγκάστηκε ο ίδιος να φυγει από τον Άγιο Παύλο με δική του ευθύνη για να γλιτώσει τη ζωή του στην ουσία , λόγω των κακών και επικίνδυνων παραδεδεγμένα συνθηκών !
Όπερ και εγένετο .
Ερχόμενος εδώ , απευθύνθηκε ξανά στο γιατρό τονίζοντας του τα προβλήματα και τους επιπλέον κινδύνους , καθώς και τις κακές συνθήκες που επικρατούσαν στον Άγιο Παύλο για την ήδη επιβεβαρυμένη υγεία του !
Ο οποίος του απάντησε ειρωνευόμενος «και που ήθελες να σε πάμε στο Χίλτον» ?
Ο συγκρατούμενος μας ούτε αντέδρασε , ούτε μίλησε άσχημα και αποχώρησε περίλυπος και σιωπηλός , παρά τον υπάνθρωπο χλευασμό και την απάνθρωπη ειρωνεία !
Φτάνουμε λοιπόν σήμερα 23/07/2018 , όπου καλείται από τον νεοδιορισμένο Εισαγγελέα Χατζόγλου Ιωάννη και τη νέα διοίκηση υπό τη μορφή τριμελούς πειθαρχικού συμβουλίου , μετά από αναφορά του κομπογιαννίτη ανθρώπου πρώτα και μετά γιατρού του καταστήματος Κορυδαλλού Χουγιούρη Κυριάκου , χρεώνοντας τον – άκουσον άκουσον- με πειθαρχικό για απείθεια (!)
Εκεί που μας χρωστάγανε μας πήραν και το βόδι δηλαδή και κερατάς και δαρμένος που λέμε …
Αποδίδοντάς του 16 πόντους πειθαρχικής ποινής , επειδή αρνήθηκε να εκθέσει τον εαυτό του σε επιπλέον κινδύνους , όπως ήθελαν οι ανεύθυνοι που υποτίθεται τον κούραραν !
Όλα αυτά βέβαια , οφείλονται στη λειτουργία των συγκοινωνούντων δοχείων που τα καταστήματα εφαρμόζουν σε τέτοιες περιπτώσεις , μιας και η οικογένειά του ενημέρωσε το κολαστήριο της Λάρισας όταν δεν τον κράτησαν για την εγχειρηση , ότι θα κινηθούν νομικά για την έκθεση σε κίνδυνο του δικού τους ανθρώπου ! Όλη αυτή η δύσκολη και επίπονη κατάσταση που βιώνει ο συγκρατούμενός μας , ονομάζεται οριζόντιος φασισμός και θρασύδειλη αποποίηση ευθυνών καθαρά και μόνο για την προστασία των συμφερόντων τους λόγω πλημμελούς άσκησης των καθηκόντων τους !
Ο συγκρατούμενός μας , όπως είναι λογικό , Θα καταθέσει προσφυγή κατά της απόφασης , όχι τοσο για να γλυτώσει την ποινή , αλλά για να συγκρίνουμε τα δύο αποστήματα , που το ένα είναι δυνητικά παθογόνο για την υγεία του συγκρατουμένου μας και το άλλο για την ίδια τη Δημοκρατία !
Με οργή και θλίψη θυμόμαστε την υπόθεση του νεαρού συγκρατούμενού μας Σώζου Μαλτέζου , ο όποιος έχασε τη ζωή του από ένα απόστημα στο δόντι λόγω της αδιαφορίας , της ανεπάρκειας , της απανθρωπιάς και της ανευθυνότητας των «υπευθύνων» (!)
Καλούμε τους υπεύθυνους του Υπουργείου , να τους επαναφέρει στην τάξη και να πάψει να ρίχνει σωφρονιστική χρυσόσκονη στα χρονιζοντα προβλήματα που απειλούν τις ζωές μας και να φερθεί επιτέλους Δημοκρατικά και με Δικαιοσύνη !

96

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση