Η Disneyland ανεβάζει τον κατώτατο μισθό στα 15 δολάρια την ώρα

Η Disneyland ανεβάζει τον κατώτατο μισθό στα 15 δολάρια την ώρα

Με 15 δολάρια την ώρα θα αμείβονται αρχής γενομένης τον Ιανουάριο, οι εργαζόμενοι της Disneyland. Η εταιρεία συμφώνησε σε αυτό το ποσό μετά από πολύμηνη μάχη με τα συνδικάτα για τον κατώτατο μισθό στα θεματικά πάρκα.

Η αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 40% θα τεθεί σε ισχύ την 1η Ιανουαρίου 2019, ανακοίνωσε η εταιρεία την Πέμπτη. Η συμφωνία θα επηρεάσει περίπου 9.700 υπαλλήλους, οι οποίοι αμείβονται σήμερα με 11 δολάρια την ώρα. Ως μέρος της συμφωνίας της εταιρείας με τους εργαζομένους, ο τρέχων κατώτατος μισθός θα ανέλθει άμεσα στα 13,25 δολάρια.

Από τη στιγμή που η νέα συμφωνία θα τεθεί σε ισχύ ένας εργαζόμενος πλήρους απασχόλησης θα κερδίζει 8.000 δολάρια περισσότερα τον χρόνο, χωρίς τα tips, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας.

Όταν η συμφωνία αρχίσει να ισχύει, ένα πλήρες μέλος, χωρίς μυστικά, με το σημερινό ελάχιστο, θα μπορούσε να κερδίσει περισσότερα από 8.000 δολάρια ετησίως, σύμφωνα με δήλωση της Disneyland Resort.

«Οι εργαζόμενοί μας διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στο να κάνουν τα όνειρα των επισκεπτών μας πραγματικότητα και αυτή η σημαντική αύξηση των αμοιβών τους αντικατοπτρίζει το πόσο πολύτιμοι είναι για την εταιρείας μας» ανέφερε σε δήλωση του ο πρόεδρος της Disneyland, Τζος Ντ’ Αμάρο.

Πηγή:http://ergasianet.gr

42

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση