ΟΗΕ: Πάνω από 1.500 πρόσφυγες νεκροί στη Μεσόγειο μέσα στο 2018!

ΟΗΕ: Πάνω από 1.500 πρόσφυγες νεκροί στη Μεσόγειο μέσα στο 2018!

Περισσότεροι από 1.800 πρόσφυγες έχουν χάσει τη ζωή τους στη Μεσόγειο, στην προσπάθειά τους να περάσουν στην Ευρώπη, τους τελευταίους εφτά μήνες.
Σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ, περισσότεροι από 850 πρόσφυγες έχασαν τη ζωή τους στο πλαίσιο αυτό, τον Ιούλιο και τον Ιούνιο.

Όπως αναφέρει η Ύπατη Αρμοστεία, αυτό το ποσοστό θνησιμότητας είναι πολύ αυξημένο, την ώρα που ο αριθμός των μεταναστών και προσφύγων που κατάφεραν να φθάσουν στις ευρωπαϊκές ακτές έχει καταγράψει σημαντική πτώση σε σύγκριση με τα προηγούμενα έτη.
Από τις αρχές του 2018 περίπου 60.000 μετανάστες έχουν περάσει τη Μεσόγειο, δηλαδή 50% σε σχέση με το 2017.
«Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες ζητά επειγόντως από τα Κράτη και τις αρχές σε αυτές τις οδούς διέλευσης να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την εξάρθρωση των δικτύων διακινητών» δήλωσε ο Βενσάν Κοστέλ, ειδικός απεσταλμένος της UNHCR για τη Μεσόγειο.
«Με τόσες ζωές σε κίνδυνο, είναι ζωτικής σημασίας να δώσουμε διαβεβαιώσεις στους καπετάνιους των πλοίων ότι θα μπορούν να αποβιβάσουν τους διασωθέντες επιβάτες» συμπλήρωσε ο αξιωματούχος του ΟΗΕ, υπενθυμίζοντας ότι τα πλοία που μετέφεραν πρόσφυγες και μετανάστες δεν μπόρεσαν πρόσφατα να ελλιμενιστούν στην Ιταλία και τη Μάλτα.
Η Ισπανία έχει αναδειχθεί φέτος στην πρώτη χώρα εισόδου μεταναστών στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ξεπερνώντας την Ιταλία που έκλεισε τα λιμάνια της. Περισσότεροι από 23.500 πρόσφυγες και μετανάστες αφίχθησαν από τον Ιανουάριο, αριθμός μεγαλύτερος σε σύγκριση με το σύνολο του 2017, σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.

Πηγή: https://liberationpolular.wordpress.com

55

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση