Όταν οι γονείς πέταξαν απ’ το σπίτι τον αριστούχο γιο τους επειδή είναι γκέι, η καλοσύνη των ξένων θριάμβευσε

Όταν οι γονείς πέταξαν απ’ το σπίτι τον αριστούχο γιο τους επειδή είναι γκέι, η καλοσύνη των ξένων θριάμβευσε

Ο Seth Owen είναι ένας 18χρονος αριστούχος μαθητής από το Τζάκσονβιλ της Φλόριντα, που οι γονείς του έδιωξαν από το σπίτι.

Ανακάλυψαν ότι είναι ομοφυλόφιλος όταν είδαν μια φωτογραφία στο τηλέφωνό του και από τότε άρχισαν να απαιτούν από αυτόν να πηγαίνει σε μια αυστηρή εκκλησία με ομοφοβικές απόψεις και τον έστειλαν και σε οικογενειακούς συμβούλους. Κατέστησαν απ΄την αρχή σαφές ότι η πρόθεση τους ήταν να τον κάνουν στρέιτ, λέει το towleroad. Όταν αυτό δεν έγινε, τον έδιωξαν.

Ο Seth όμως διατήρησε τους άριστους βαθμούς του, παρά το γεγονός ότι ήταν άστεγος και ταυτόχρονα προσπαθούσε να μαζέψει χρήματα για να εγγραφεί στο Πανεπιστήμιο.

Τα καλά νέα

Μια παλιά δασκάλα του, η Jane Martin, ξεκίνησε μια καμπάνια στο GoFundMe για τη συγκέντρωση του ποσού που χρειάζεται για τα δίδακτρα.

Τα ακόμα καλύτερα νέα!

Η καμπάνια έχει συγκεντρώσει πάνω από 100.000 ευρώ, χάρη στην καλοσύνη των ξένων, αφού η ιστορία έγινε πρωτοσέλιδο στις ΗΠΑ και προκάλεσε το ενδιαφέρον των ΜΜΕ.

Ο Seth και η παλιά του δασκάλα Jane αντέδρασαν στα ευχάριστα νέα με μια ανακοίνωση με την οποία εφιστούν την προσοχή στη δυσχερή κατάσταση των λιγότερο προνομιούχων, στο υψηλό ποσοστό έγχρωμων ΛΟΑΤΚΙ αστέγων και στη βία και τις διακρίσεις που αντιμετωπίζουν τα τρανς άτομα.

Γράφουν στην ανακοίνωσή τους:

«Στα τέλη Ιουνίου, ξεκίνησα αυτή την εκστρατεία για τον Seth Owen, τον λαμπρό και τολμηρό φοιτητή του Georgetown, ο οποίος είχε μείνει άστεγος μετά από μια διαρκή προσπάθεια «μετατροπής» του και ένα τελεσίγραφο από τους υπέρ-συντηρητικούς γονείς του. Ο Seth, αριστούχος της τάξης του, ζούσε με φίλους του απ’ τον Φεβρουάριο. Το Πανεπιστήμιο του Georgetown αρνήθηκε τις εκκλήσεις του για οικονομική βοήθεια. Εξ’ αιτίας της αλλαγής των συνθηκών διαβίωσης του και χωρίς να έχει άλλη επιλογή, αποφάσισε να μετακομίσει μαζί μου στη Βοστόνη για ένα χρόνο.

Μέσα σε λίγες εβδομάδες, η εκστρατεία του Seth είχε μεγαλύτερη επιτυχία απ’ ό, τι φανταζόμασταν. Δέχομαι συνεχώς μηνύματα υποστήριξης, αλλά αυτό που ξεχωρίζει είναι τα μηνύματα που έλαβα από ΛΟΑΤΚΙ φοιτητές απ’ όλη τη χώρα, οι ιστορίες των οποίων είναι πολύ παρόμοιες με αυτές του Seth.

Γνώρισα τον Seth πριν από τέσσερα χρόνια, όταν δίδασκα βιολογία στο Τζάκσονβιλ της Φλώριδας. Εκείνη τη σχολική χρονιά, ξεκίνησα την πρώτη ΛΟΑΤΚΙ ομάδα του σχολείου. Ο Seth και άλλα παιδιά μοιράστηκαν παρόμοιες εμπειρίες εξοστρακισμού από τις οικογένειες τους.

Αναγνωρίζουμε επίσης ότι ως λευκά, cisgender άτομα της μεσαίας τάξης είμαστε προνομιούχοι. Καθώς αυτή η εκστρατεία εξαπλώνεται σε όλο τον κόσμο, θέλουμε να φωτίσουμε την πραγματικότητα που βιώνουν πολλά ΛΟΑΤΚΙ άτομα.

Η ιστορία του Seth δεν είναι μοναδική. Οι ΛΟΑΤΚΙ νέοι αποτελούν το 40% του πληθυσμού των άστεγων εφήβων και οι νέοι αφρο-αμερικανοί έχουν τα υψηλότερα ποσοστά αστέγων. Ο Seth ήταν τυχερός επειδή είχε πολλούς φίλους πρόθυμους να τον υποστηρίξουν και να τον φιλοξενήσουν κατά τη δύσκολη περίοδο που πέρασε. Δεν έχουν όλοι αυτό το προνόμιο.

Καθώς η ιστορία του Seth παίρνει δημοσιότητα στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, τα διεμφυλικά άτομα δολοφονούνται, κακοποιούνται, αλλά δέχονται και την απόρριψη από τα ίδια μέσα μαζικής ενημέρωσης. Το 2018 έχουν δολοφονηθεί τουλάχιστον 16 τρανς άτομα. Μόνο στο Τζάκσονβιλ δολοφονήθηκαν φέτος τρεις τρανς γυναίκες: η Antash’a English, η Celine Walker και η Cathalina Christina James.

Ο Seth έχει ένα ισχυρό δίκτυο υποστήριξης που πολλοί άλλοι δεν έχουν. Το 42% των νέων ΛΟΑΤΚΙ λέει ότι η κοινότητα στην οποία ζουν δεν τους δέχεται. Στο γυμνάσιο του Seth υπήρχε ομάδα υποστήριξης, αλλά δυστυχώς δεν συμβαίνει το ίδιο σε όλα τα σχολεία.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους υποστηρικτές του Seth (και είμαστε αιώνια ευγνώμονες για αυτήν την υποστήριξή) και κυρίως να σας ζητήσουμε να συνεχίσετε. Υπάρχουν φωνές και ιστορίες που αξίζουν να ακουστούν και να υποστηριχθούν εξίσου με την ιστορία του Seth. Υπάρχουν οργανισμοί που εργάζονται για την παροχή πόρων, ασφάλειας και υποστήριξης σε ΛΟΑΤΚΙ σπουδαστές και χρειάζονται χρηματοδότηση και εθελοντές. Βοηθήστε αυτούς τους οργανισμούς ώστε ο τόπος μας να γίνει λίγο πιο φωτεινός και ευχάριστος για όλους».

 

© T-zine.gr με πληροφορίες από mikropragmata.lifo.gr

259

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση