Συνελήφθη ο δράστης που αποπειράθηκε να δολοφονήσει τρανς γυναίκα στο Ντιτρόιτ

Συνελήφθη ο δράστης που αποπειράθηκε να δολοφονήσει τρανς γυναίκα στο Ντιτρόιτ

Οι κατηγορίες κατά του Deonton A. Rogers περιλαμβάνουν επίθεση και εκφοβισμό με βάση το φύλο.

Η αστυνομία συνέλαβε τον δράστη που επιτέθηκε σε μια τρανς γυναίκα στο βενζινάδικο του Ντιτρόιτ την περασμένη Δευτέρα.

Απαγγέλθηκαν κατηγορίες στον Deonton A. Rogers, 29 ετών, το Σάββατο, για τον πυροβολισμό και τον τραυματισμό της τρανς γυναίκας, για εγκληματική επίθεση, κατοχή όπλου σε βαθμό κακουργήματος, παιδική κακοποίηση τέταρτου βαθμού και εθνικού εκφοβισμού λόγω φύλου, αναφέρει το The Detroit News. Η εγγύησή του τέθηκε στα 2 εκατομμύρια δολάρια.

Η αστυνομία και οι μάρτυρες λένε ότι ο Rogers προσέγγισε την 29χρονη τρανς γυναίκα, το όνομα της οποίας δεν έχει δημοσιοποιηθεί, σε βενζινάδικο της Mobil στη δυτική πλευρά του Ντιτρόιτ το βράδυ της Δευτέρας, ένα περιστατικό που καταγράφηκε σε βίντεο παρακολούθησης.

Deonton Rogers

«Της έκανε μια χυδαία παρατήρηση», αναφέρει το News. Όταν του είπε ότι είναι τρανς, φιλονίκησαν, και ο δράστης τράβηξε το όπλο. Πάλεψαν και πυροβολήθηκε στον ώμο, σύμφωνα με την αστυνομία. Αναμένεται να αναρρώσει.

Ο Rogers τράπηκε σε φυγή με το όχημά του, αφήνοντας την σύντροφό του στο βενζινάδικο, αλλά με το παιδί του στο πίσω μέρος του οχήματος. Το παιδί βρέθηκε καλά στην υγεία του.

«Εξαιρετική δουλειά της ομάδας μας, ιδιαίτερα των ειδικών λειτουργιών του 12ου αστυνομικού τμήματος μας οι οποίοι ακολουθούν πλήρως τις συμβουλές που παίρνουμε από την κοινότητα», δήλωσε στο News ο Επικεφαλής της Αστυνομίας του Ντιτρόιτ James Craig. «Αυτός ο δράστης είναι υπό κράτηση χωρίς να γίνουν επεισόδια».

 

© T-zine.gr με πληροφορίες από  Advocate

 

55

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση