Ιταλία: Τρανς γυναίκα αυτοκτόνησε στην τουαλέτα αντρικής φυλακής στο Udine

Ιταλία: Τρανς γυναίκα αυτοκτόνησε στην τουαλέτα αντρικής φυλακής στο Udine

Μια 33χρονη φυλακισμένη , τρανς γυναίκα, κάτοικος της Udine στην Ιταλία , έβαλε τέλος στη ζωή της την περασμένη Τρίτη 31 Ιουλίου. Επανέρχονται οι ανησυχίες σχετικά με τον τρόπο κράτησης των LGBTΙ ανθρώπων.

Περισσότερες λεπτομέρειες έχουν προκύψει αυτές τις τελευταίες ώρες σχετικά με το θάνατο της τρανς γυναίκας που βρισκόταν φυλακισμένη στις αντρικές φυλακές.

Η 33χρονη τρανς γυναίκα, όπως έγινε γνωστό, κρεμάστηκε με σεντόνι στην τουαλέτα που βρισκόταν σε «προστατευμένη» περιοχή, όπως αναφέρεται, όπου μεταφέρθηκε για την ασφάλειά της.

Μετά την ανακάλυψη του σώματός της, έγιναν προσπάθειες ανάνηψης που πραγματοποίησε το ιατρικό και σωφρονιστικό προσωπικό που έφτασαν επί τόπου σε σύντομο χρονικό διάστημα. Ήταν όμως ανεπιτυχείς .

Η 33χρονη δεν ήταν η πρώτη φορά που κατέληξε στις αντρικές φυλακές της οδού Spalato. Πολύ πιθανότατα αυτή η επιστροφή πυροδότησε την ψυχική οδύνη που την οδήγησε σε αυτή την ακραία πράξη.

Η καταγγελία

Ο Simone Alliva , δημοσιογράφος που δραστηριοποιείται στην προάσπιση των LGBTΙ δικαιωμάτων ανέβασε στον λογαριασμό του στο tweeter την είδηση τονίζοντας την κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι τρανς γυναίκες και άντρες στην Ιταλία.

«Μια τρανς γυναίκα κρεμάστηκε στο μπάνιο. Ήταν φυλακισμένη σε αντρικό κρατητήριο. Όπως όλα τα διεμφυλικά άτομα τοποθετούνται σε μέρη με βάση το φύλο που τους αποδόθηκε κατά την γέννηση τους και όχι με βάση την ταυτότητα του φύλου που νιώθουν οι ίδιοι ».

© T-zine.gr με πληροφορίες από  UdineToday

 

 

168

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση