Πρώτο θέμα στη Νορβηγία η ιστορία του ξενόφοβου υπουργού και της Ιρανής πρόσφυγα

Πρώτο θέμα στη Νορβηγία η ιστορία του ξενόφοβου υπουργού και της Ιρανής πρόσφυγα

Από το ρεπορτάζ του iefimerida.gr

Ο δεξιός λαϊκιστής Περ Σάντμπεργκ είναι υπαρχηγός του αντιμεταναστευτικού κόμματος της Προόδου, που συμμετέχει στον κυβερνητικό συνασπισμό μαζί με τους συντηρητικούς και τους φιλελεύθερους.

Στην αυτοβιογραφία του εξηγεί ότι ο πατέρας του «είχε βαρύ χέρι» σε βαθμό που οι κοινωνικές υπηρεσίες θα του αφαιρούσαν στη σημερινή εποχή την επιμέλεια των τεσσάρων παιδιών του. Απηυδισμένος ο νεαρός Περ αναζήτησε καταφύγιο στο στρατό και μετείχε μάλιστα σε αποστολή στο Λίβανο. Σε ηλικία 27 ετών αποφάσισε να ασχοληθεί με την πολιτική εμφορούμενος από τις ιδέες του εθνοφυλετισμού. «Οι φυλές, οι θρησκείες κι οι κουλτούρες δεν πρέπει να αναμειγνύονται αν θέλουμε να διατηρήσουμε την ειρήνη στη Νορβηγία», έλεγε. «Αν συνεχίσουμε έτσι, τότε σε κάποια φιορδ της Νορβηγίας θα βασιλεύει μόνον η σαρία».

Προϊόντος του χρόνου οι ιδέες και οι προτάσεις του Σάντμπεργκ άρχισαν να συγκεκριμενοποιούνται: «να κλείσουμε τα σύνορα στους μη Ευρωπαίους, να φορούν ηλεκτρονικό βραχιόλι οι αιτούντες άσυλο, να απελαύνονται οι μετανάστες που πάνε διακοπές στις πατρίδες τους». Όταν βρέθηκε αντιμέτωπος μ’ ένα μετανάστη που τον χαρακτήρισε ρατσιστή, τον γρονθοκόπησε με αποτέλεσμα να του επιβληθεί πρόστιμο 3.000 κορώνες…

Ο Σάντμπεργκ απέκτησε τρία παιδιά από μια Δανέζα σύντροφο και μια συμπατριώτισσά του σύζυγο και τα τελευταία 20 χρόνια επανεκλέγεται αδιάκοπα βουλευτής. Το 2006 έγινε μάλιστα αντιπρόεδρος του κόμματος της Προόδου και πριν από τρία χρόνια ανέλαβε υπουργός Αλιείας στην κυβέρνηση συνασπισμού της χώρας.

 

Όλα αυτά μέχρι τη στιγμή που εισέβαλε ξαφνικά στη ζωή του η Μπαχαρέχ Λεχνές.  Το πρόβλημα είναι ότι η Μπαχαρέχ είναι Ιρανή που έλαβε πολιτικό άσυλο στη Νορβηγία και θεωρητικά ανήκει σ’ εκείνους τους αλλοδαπούς μουσουλμάνους που ο σκανδιναβός βουλευτής πολεμούσε ολόκληρη τη ζωή του…

 

3.240

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση