Μυστηριώδης θάνατος κρατουμένου στο Α.Τ. Ομονοίας

Μυστηριώδης θάνατος κρατουμένου στο Α.Τ. Ομονοίας

Συντάκτης:

Το πόρισμα της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας, στο οποίο θα προσδιορίζονται τα ακριβή αίτια και η ώρα θανάτου του 47χρονου που οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας ύστερα από επεισόδιο, αναμένεται να καθορίσει τη δικαστική εξέλιξη της υπόθεσης, αφού θα ρίξει φως στην εμπλοκή ή όχι των αστυνομικών στον τραγικό χαμό του.

Γύρω στις 5.10 χθες το πρωί, ρεσεψιονίστ ξενοδοχείου επί της οδού Βερανζέρου τηλεφώνησε στην Αμεσο Δράση και ζήτησε την επέμβαση των ανδρών της καθώς ο 47χρονος σε κατάσταση έξαρσης έκανε πολλή φασαρία, προκαλούσε φθορές και πετούσε πράγματα από το παράθυρο.

Ο άτυχος σωματώδης και υπέρβαρος, όπως περιγράφεται, άνδρας βρισκόταν στο ξενοδοχείο μαζί με τη σύζυγό του και οι δυο τους είχαν έρθει στην Αθήνα από τη Σπάρτη όπου έμεναν μόνιμα, προκειμένου ο 47χρονος να υποβληθεί σε σειρά ιατρικών εξετάσεων.

Στο σημείο έσπευσαν πληρώματα της ΔΙΑΣ, όμως στη θέα των αστυνομικών ο άνδρας αντέδρασε έντονα, με συνέπεια όταν οι τελευταίοι προσπάθησαν να τον συλλάβουν να ακολουθήσει συμπλοκή κατά τη διάρκεια της οποίας τρεις αστυνομικοί τραυματίστηκαν ελαφρά και μεταφέρθηκαν στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο, από το οποίο και αποχώρησαν μετά τις πρώτες βοήθειες που τους παρασχέθηκαν.

Εάν ο 47χρονος, που φέρεται να ήταν τοξικομανής, τραυματίστηκε κατά τη συμπλοκή και σε ποια σημεία είναι άγνωστο και αυτό αναμένεται να προσδιορίζεται στο πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης.

Μετά το επεισόδιο ο 47χρονος συνελήφθη με την κατηγορία της αντίστασης κατά της Αρχής και οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας, όπου και κρατούνταν. Ξαφνικά κι ενώ είχαν παρέλθει ορισμένες ώρες ο κρατούμενος δήλωσε ότι αισθάνεται αδιαθεσία και ξάπλωσε σε ένα κρεβάτι του κρατητήριου.

Οι αστυνομικοί, όπως αναφέρεται, ειδοποίησαν αμέσως το ΕΚΑΒ και στο τμήμα έφτασε αργότερα πλήρωμά του, το οποίο αφού επιχείρησε να συνεφέρει τον 47χρονο, χωρίς να τα καταφέρει, τον παρέλαβε για να τον διακομίσει στο Νοσοκομείο «Ελπίς».

Από το προσωπικό του νοσοκομείου λίγο αργότερα οι αστυνομικοί πληροφορήθηκαν ότι ο άτυχος άνδρας είχε καταλήξει, χωρίς να έχει προσδιοριστεί ώς αργά χθες το βράδυ εάν ο θάνατος επήλθε στο τμήμα, κατά τη διακομιδή του ή στο νοσοκομείο.

Ερευνα ανέλαβε να διεξαγάγει η υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών, ενώ στο τμήμα πήγε και ιατροδικαστής ο οποίος εξέτασε τον χώρο ώστε να διερευνήσει το κατά πόσο θα έπρεπε να διακομιστεί ο 47χρονος στο νοσοκομείο πριν οδηγηθεί στο τμήμα.

Πηγή: http://www.efsyn.gr

52

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση