Σουηδική Αστυνομία, έριξε 25 σφαίρες και σκότωσε πισώπλατα 20χρονο με σύνδρομο Down

Σουηδική Αστυνομία, έριξε 25 σφαίρες και σκότωσε πισώπλατα 20χρονο με σύνδρομο Down

Γράφει ο Πάνος Αλεπλιώτης //

Στις 2 τα χαράματα στις 2 Αυγούστου έφυγε κρυφά από το σπίτι του ο 20χρονος και με σύνδρομο Down, Eric Torell παίρνοντας μαζί του ένα από τα αγαπημένα του παιχνίδια. Ένα ψεύτικο παιδικό πιστόλι. Λίγα λεπτά πριν τις 4, τρία περιπολικά σπεύδουν να αντιμετωπίσουν τον Eric. Οι αστυνομικοί πυροβολούν και σκοτώνουν τον Eric πιστεύοντας πως έχουν να κάνουν με έναν επικίνδυνο και οπλισμένο κακοποιό! Έτσι ισχυρίστηκαν οι αστυνομικοί παρόλο που το όπλο ήταν ένα παιδικό παιχνιδάκι. Παρόλο που όπως αναφωνούσε η τραγική μητέρα

eric1

«Μα είναι δυνατόν να μην είδαν ποιόν πυροβολούν; Είναι δυνατόν ένας άνθρωπος με αυτά τα χαρακτηριστικά να είναι επικίνδυνος; Με ένα νεροπίστολο στο χέρι;» Το συμβάν αναστάτωσε για μέρες την Σουηδική κοινωνία για την αυθαιρεσία και την έλλειψη γνώσης και ικανότητας της Σουηδικής Αστυνομίας που μέχρι εκείνη την περίοδο είχε ήδη σκοτώσει 6 ανθρώπους και σε όλες τις περιπτώσεις είχε κατηγορηθει για έλλειψη ικανότητας . Η εκτέλεση στην ουσία του Έρικ έγινε σε κεντρικότατο σημείο της Στοκχόλμης. Έγινε και πορεία διαμαρτυρίας των “φίλων της μοτοσυκλέτας” που είχαν τον Έρικ κάτι σαν μασκώτ και πάντα παρόντα στους αγώνες τους.

Μόλις χθές πήρε ο δικηγόρος της οικογένειας το πόρισμα της νεκροψίας και αφού κατά καιρούς έχει διαμαρτυρηθεί για την καθυστέρηση της υπόθεσης. Το πόρισμα είναι συγκλονιστικό!

 

eric2

25 πυροβολισμοί έπεσαν εναντίον του άτυχου νέου. Οι τρεις που τον πέτυχαν ήταν θανατηφόρα πλήγματα. Τα δύο από αυτά στην πλάτη!!! Ο δικηγόρος δηλώνει πως προκύπτουν πολλά και σοβαρά ερωτήματα για την δράση της Αστυνομίας.

«Ο τεράστιος αριθμός των πυροβολισμών και το γεγονός ότι πυροβολήθηκε στην πλάτη αλλάζουν τον βαθμό ευθύνης της Αστυνομίας», δηλώνει στην Σουηδική τηλεόραση και ζητά και τα υπόλοιπα τεχνικά στοιχεία.

Η τραγική μητέρα αρνείται να πιστέψει την τόση βαρβαρότητα από την πλευρά της Αστυνομίας, τον αριθμό των πυροβολισμών και το γεγονός ότι πυροβολήθηκε στην πλάτη.

Οι Αστυνομίες του κόσμου στηρίζονται πιά στην καταστολή. Αυτά τους μαθαίνουν και αυτά απαιτούν από αυτούς οι προισταμενοί τους και από αυτούς οι πολιτικοί τους προιστάμενοι. Ακόμη και στις λεγόμενες προηγμένες κοινωνίες του καπιταλισμού δεν αλλάζει η φύση της βαρβαρότητας ακόμη κιαν πρόκειται για άκακους ανθρώπους με σύνδρομο Down.

 

Πηγή:https://atexnos.gr

112

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση