Ορμπάν: Απειλή για τους «αυτόχθονες» Ευρωπαίους οι μετανάστες

Ορμπάν: Απειλή για τους «αυτόχθονες» Ευρωπαίους οι μετανάστες

Tamas Kovacs/MTI via AP

Σε ρατσιστικό κρεσέντο εν όψει των ευρωεκλογών του 2019 επιδόθηκε ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, ο οποίος κάλεσε τους πολίτες να ψηφίσουν «πατριωτικά» και να απορρίψουν την «κουλτούρα της παγκοσμιοποίησης. Όπως είπε, εξαιτίας της προσφυγικής και μεταναστευτικής κρίσης, απειλείται ο πληθυσμός των «αυτόχθονων Ευρωπαίων».

Με αφορμή εκδήλωση μνήμης της αντισοβιετικής εξέγερσης του 1956, ο Βίκτορ Όρμπαν επανέλαβε τις γνωστές θέσεις του ότι η ηγεσία της Ε.Ε. προσπαθεί να δημιουργήσει μια «ευρωπαϊκή αυτοκρατορία», στην οποία τα κράτη-μέλη θα αντιμετωπίζονται ως φόρου υποτελείς.

Για τον λόγο αυτό κάλεσε τους πολίτες να στηρίξουν την «κουλτούρα του πατριωτισμού» στις επικείμενες ευρωεκλογές.

Διαφορετικά, όπως είπε, αν διατηρηθεί το παρόν καθεστώς και τα κύματα μεταναστών συνεχίσουν να έρχονται στην Ευρώπη, οι «αυτόχθονες Ευρωπαίοι» θα καταλήξουν να είναι μειοψηφία, ενώ «ο τρόμος θα γίνει χαρακτηριστικό της καθημερινής ζωής σε όλες τις μεγάλες πόλεις».

Ο Βίκτορ Όρμπαν με τις ξενοφοβικές και ρατσιστικές θέσεις του -έφτασε να στείλει επιστολή και στη Χρυσή Αυγή, ευχαριστώντας της για τη στήριξη που έχει παράσχει- έχει προκαλέσει πάμπολλες φορές την αντίδραση των Ευρωπαίων ηγετών.

Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα στο Ευρωκοινοβούλιο έχει απειλήσει ότι θα τον διώξει από τους κόλπους του λόγω των θέσεών του.

Πηγή:http://www.efsyn.gr

53

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση