Ταυτοποιήθηκαν 26 για την επίθεση εναντίον προσφύγων στη Μυτιλήνη

Ταυτοποιήθηκαν 26 για την επίθεση εναντίον προσφύγων στη Μυτιλήνη

Συνολικά 26 άτομα ταυτοποίησε η αστυνομία για συμμετοχή τους στα επεισόδια με πρωταγωνιστές ακροδεξιούς στην πλατεία Σαπφούς, στη Μυτιλήνη, στις 22 Απριλίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, η δικογραφία που σχηματίσθηκε και διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης περιλαμβάνει αδικήματα πλημμεληματικού αλλά και κακουργηματικού χαρακτήρα.

Συγκεκριμένα οι 26 κατηγορούνται κατά περίπτωση για τη διάπραξη των αδικημάτων της αντίστασης, της στάσης, της διατάραξης κοινής ειρήνης, της επικίνδυνης σωματικής βλάβης τετελεσμένης και σε απόπειρα, της απόπειρας πρόκλησης βαριάς σωματικής βλάβης, της πρόκλησης διακεκριμένων περιπτώσεων φθοράς, του εμπρησμού, καθώς και της παράνομης κατοχής και χρήσης όπλων, κροτίδων και βεγγαλικών.

Τα 26 άτομα που περιλαμβάνονται στη δικογραφία, προσδιορίζονται είτε ως φυσικοί είτε ως ηθικοί αυτουργοί των όσων συνέβησαν.

Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, το απόγευμα της 22ας Απριλίου 2018, σε μνημείο παρακείμενο της πλατείας Σαπφούς στην πόλη της Μυτιλήνης, συγκεντρώθηκαν περίπου 300 άτομα, για την καθιερωμένη υποστολή σημαίας από στρατιωτικό άγημα.

Μετά το πέρας της διαδικασίας, περίπου 150 άτομα, κάποια εκ των οποίων με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, προσέγγισαν με απειλητικές διαθέσεις πρόσφυγες και μετανάστες, που βρίσκονταν σε καθιστική διαμαρτυρία στην πλατεία Σαπφούς.

Στην ομάδα των ακροδεξιών μετείχαν μέλη της Πατριωτικής Κίνησης Λέσβου και μέλη της Χρυσής Αυγής.

Ακολούθησε επιχείρηση της αστυνομίας για την απομάκρυνση των ακροδεξιών από την πλατεία.

Απ’ τα επεισόδια που διήρκησαν έως τις πρώτες πρωινές ώρες της επομένης, τραυματίστηκαν περίπου 35 ανθρώποι, μεταξύ των οποίων πρόσφυγες αλλά και αστυνομικοί, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία.

Πηγή: http://www.efsyn.gr

114

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση