«Δεν τιμωρήθηκε κανείς επειδή τραγούδησε το “Μακεδονία ξακουστή”

«Δεν τιμωρήθηκε κανείς επειδή τραγούδησε το “Μακεδονία ξακουστή”

Για απειλητικά τηλεφωνήματα εναντίον των εκπαιδευτικών από αγνώστους κάνει λόγο ο διευθυντής του 1ου Λυκείου Γέρακα, μετά την υπόθεση της αποβολής μαθητών του σχολείου

«Δεχόμαστε πλήθος τηλεφωνημάτων, κάποια από αυτά έχουν ενημερωτικό χαρακτήρα, απαντάμε με υπομονή και βάζουμε τα πράγματα στη σωστή τους διάσταση, ωστόσο αρκετά από αυτά έχουν υβριστικό περιεχόμενο και προεκτάσεις απειλητικού χαρακτήρα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κωνσταντίνος Σωτηρόπουλος στην εκπομπή «Πρώτη Είδηση» της ΕΡΤ.

Ο διευθυντής απέδωσε το γεγονός ότι υπάρχει παραπληροφόρηση από κύκλους που, όπως είπε, «κόπτονται τελευταία για το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας».

Επανέλαβε, δε, ότι ήταν ομόφωνη η απόφαση του συλλόγου διδασκόντων για διήμερη αποβολή των μαθητών διευκρινίζοντας ότι αυτό έγινε για παραβίαση των κανονισμών, επειδή οι μαθητές δεν συμμετείχαν στην παρέλαση με το σχολείο τους.«Δεν τιμωρήθηκε κανείς επειδή τραγούδησε το “Μακεδονία ξακουστή” και αυτό που άστοχα διατυπώθηκε σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή, ότι δηλαδή οι καθηγητές γνώριζαν τις προθέσεις των μαθητών, είναι απολύτως ψευδές, κανείς δεν το γνώριζε, ούτε ο διευθυντής απαγόρευσε σε κάποιον να τραγουδήσει», πρόσθεσε ο κ. Σωτηρόπουλος.

«Η επόμενη μέρα θα είναι καλύτερη καθώς εντός του σχολείου δόθηκαν οι απαραίτητες εξηγήσεις και βρέθηκε λύση», είπε επίσης και κάλεσε τους φορείς που είναι πέριξ του σχολείου να βοηθήσουν προς αυτή την κατεύθυνση.

Υπενθυμίζεται ότι ανακοίνωση καταδίκης της στοχοποίησης των εκπαιδευτικών του 1ου ΓΕΛ Γέρακα εξέδωσε και η Ε’ ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής.

Πηγή: https://www.alfavita.gr

 

1.201

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση