Απειλείται με κατάσχεση το διασωστικό πλοίο #Aquarius – Χυδαίο σχόλιο Σαλβίνι

Απειλείται με κατάσχεση το διασωστικό πλοίο #Aquarius – Χυδαίο σχόλιο Σαλβίνι

Η εισαγγελία της Κατάνης στη Σικελία διέταξε την προληπτική κατάσχεση του πλοίου Aquarius, των Γιατρών χωρίς Σύνορα με την κατηγορία ότι «μόλυνε ιταλικά λιμάνια με επικίνδυνα απόβλητα». Xυδαίο σχόλιο Σαλβίνι, που επιχειρεί πάλι να κατηγορήσει την οργάνωση για «διακίνηση μεταναστών»: «Έκανα καλά που σταμάτησα τα πλοία των ΜΚΟ. Μπλόκαρα όχι μόνον την διακίνηση μεταναστών, αλλά απ’ ότι προκύπτει, και εκείνη των αποβλήτων»

Το Αquarius τις τελευταίες εβδομάδες βρίσκεται στο λιμάνι της Μασσαλίας, μετά την απόφαση των αρχών του Παναμά να αποκλείσουν το πλοίο από το νηολόγιο της χώρας τους και να μην του επιτρέψουν να χρησιμοποιεί την σημαία της. Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, για την όλη υπόθεση κατηγορούνται συνολικά 24 άτομα.

O Karline Kleijer υπεύθυνος αυτού του τμήματος των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, δήλωσε τα εξής: » Μετά από δύο χρόνια δικαστικών ερευνών, γραφειοκρατικών εμποδίων και κατηγοριών για συνεργασία με διακινητές, που ποτέ δεν επιβεβαιώθηκαν, τώρα κατηγορούμαστε ότι είμαστε μέρος μιας εγκληματικής οργάνωσης με στόχο το εμπόριο των αποβλήτων. Πρόκειται για ακόμη μία προσπάθεια να σταματήσουμε τις δραστηριότητες μας, της αναζήτησης ναυαγών και της διάσωσης τους «.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ ΜΠΕ και  https://www.medicisenzafrontiere.it

41

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση