Νεκρή 80χρονη από δακρυγόνο της αστυνομίας στη Μασσαλία. Συνεχίζονται οι διαδηλώσεις των “κίτρινων γιλέκων”

Νεκρή 80χρονη από δακρυγόνο της αστυνομίας στη Μασσαλία. Συνεχίζονται οι διαδηλώσεις των “κίτρινων γιλέκων”

Μία 80χρονη γυναίκα έχασε τη ζωή της, όταν δέχθηκε στο κεφάλι χτύπημα από κάνιστρο δακρυγόνου που εκτόξευσε η αστυνομία στη Μασσαλία.

Η 80χρονη γυναίκα εκείνη τη στιγμή έκλεινε το παράθυρο του σπιτιού της όταν δέχτηκε το θανάσιμο χτύπημα. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου και εξέπνευσε. Τρεις ακόμα άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τότε που άρχισαν που διαμαρτυρίες των κίτρινων γιλέκων.

Πορείες, οδοφράγματα, διαδηλώσεις και συγκρούσεις με την αστυνομία έλαβαν χώρα σε όλη τη Γαλλία και σήμερα, ενώ σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών της Γαλλίας, στις χθεσινές κινητοποιήσεις συμμετείχαν 136.000 άνθρωποι.

Μπαίνουμε πλέον στην τέταρτη εβδομάδα κινητοποιήσεων των “κίτρινων γιλέκων”, ένα κίνημα που αντιτίθεται στην αύξηση της τιμής των καυσίμων στη Γαλλία και στην υψηλή φορολογία, συνεχίζουν τις πορείες και τις διαδηλώσεις τους. Παρότι αρχικά οι κινητοποιήσεις ξεκίνησαν από επαγγελματίες που εναντιώνονταν στην αύξηση της τιμής των καυσίμων, πλέον συμμετέχουν και άνθρωποι που δυσανασχετούν με την υψηλή φορολογία, του νεοφιλελεύθερου προέδρου της Γαλλίας, Μακρόν, ενώ δημοσκοπήσεις δείχνουν πως το κίνημά τους έχει την υποστήριξη του 70% με 80% της κοινής γνώμης.

Σήμερα το πρωί, σε έκτακτο υπουργικό συμβούλιο, συζητήθηκε και το ενδεχόμενο της επιβολής κατάστασης έκτακτης ανάγκης για την αντιμετώπιση των διαδηλώσεων.

Πηγή:https://spasmenoparathyro.me

46

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση