Αυτούς τους μαθητές δεν πρόκειται να τους δείξουν τα κανάλια…

Αυτούς τους μαθητές δεν πρόκειται να τους δείξουν τα κανάλια…

Τίποτα δε γίνεται αν μένεις θεατής, όλα ανατρέπονται αν ξεσηκωθείς

Αυτούς τους μαθητές δε θα τους δείτε στα κανάλια. Δεν πουλάνε φτηνό πατριωτισμό, δε βάζουν σημαίες αντί για μπέρτα, δε βγαίνουν στους δρόμους για το όνομα της Μακεδονίας, αλλά για να διεκδικήσουν το δίκιο. Και το χειρότερο απ’ όλα; Πετυχαίνουν μικρές νίκες και δίνουν το κακό παράδειγμα στους άλλους…

Μετά τις μαχητικές κινητοποιήσεις των Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων, το Υπουργείο Παιδείας αναγκάστηκε να υποχωρήσει και να αποσύρει τη διάταξη για τα μουσικά σχολεία από το σχέδιο νόμου για την ανώτατη εκπαίδευση -ίσως για να το επαναφέρει δια της πλαγίας οδού, μέσω… διαβούλευσης.

Χτες οι μαθητές γιόρτασαν αυτή τη μικρή νίκη, με μια μεγάλη συναυλία στην πλατεία Συντάγματος και χορούς που κράτησαν μέχρι το βράδυ. Δεν επαναπαύονται όμως και καλούν σε επαγρύπνηση κι εγρήγορση για τυχόν ελιγμούς της κυβέρνησης και τους σχεδιασμούς της για ένα σχολείο που θα εξοντώνει τους μαθητές, με εξετάσεις και παπαγαλία μέχρι τελικής πτώσης.

Ο αγώνας για το σχολείο και τη ζωή που τους αξίζει, δε σταματάει ποτέ. Κι όσο για τη μοιρολατρία, που λέει πως τίποτα δε βγαίνει με κινητοποιήσεις και αγώνες, την απάντηση τη δίνει το σύνθημα που φωνάζουν οι μαθητές.

Τίποτα δε γίνεται αν μένεις θεατής, όλα ανατρέπονται, αν ξεσηκωθείς…

Πηγή: http://www.katiousa.gr

 

83

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση